Iran

Ikke-kategoriseret

Iranske kristne i udlandet trues på livet

Ingen iranske konvertitter til kristendommen kan vide sig sikre, selv om de er flygtet fra landet

Af Redaktionen

Del artikel

Elleve iranske kristne, som er flygtet fra Iran i kølvandet på regeringskampagnen mod evangelisk kristendom, har modtaget trusler via e-mail fra “Den skjulte imams ukendte Soldater” med opfordringer til enten at angre eller få en udenretlig dødsdom eksekveret. Disse “ukendte soldater” siges at have forbindelser til det iranske sikkerhedspoliti.

E-mailen, som blev sendt til hver af de 11 den 14. september, advarede modtagerne om, at de, selv om det er lykkedes dem at flygte fra Iran, ikke er skjult for “de ukendte soldaters skarpe øjne”. De påstår, at de er rykket frem til “hjertet af det zionistiske regime” i løbet af de seneste år. E-mailen slutter med at tilbyde de 11 kristne “lejligheden til at angre og bede om tilgivelse fra Den skjulte Imams nærvær og den store Allah. Ellers skal de, i henhold til fatwaen fra Mehdi, Den skjulte Imam, henrettes.” Den skjulte Imam, eller Den tolvte Imam, er ifølge tolver-shiiternes lære en slags Messias-skikkelse.

Ifølge organisationen Dansk Europamissions samarbejdspartner, Elam Ministries, der følger de kristne iraneres situation tæt, er der grund til at tage truslerne fra de såkaldt ukendte soldater alvorligt. Trusler og sabotagehandlinger mod tidligere muslimer, der er blevet kristne, er desværre blevet mere og mere almindelige, og de forekommer også i Danmark.