Kasakhstan

Ikke-kategoriseret

Pastor sigtet for at bede for syge

Af Redaktionen

Del artikel

Pastor Yerzhan Ushanov fra en kirke i byen Taraz kan risikere op til to års fængsel, hvis sigtelserne mod ham for at have forvoldt sundhedsskade på et menneske, rejst af det hemmelige politi KNB, ender i retten. KNB påstår, at en besøgende i kirken gennemgik lidelser, efter at pastor Ushanov bad for ham under anvendelse af hypnose.

‘Det er anden gang, at det hemmelige politi har rejst den slags sigtelser mod en protestantisk pastor i Jambyl-regionen. “Dette er ikke første gang, myndighederne i de sydlige regioner i Kasakhstan fremsætter sådanne absurde beskyldninger mod pastorer for angiveligt at have gjort brug af hypnose, hvor der i virkeligheden blot er tale om, at de beder for den syge,” udtaler medlemmer af New Life-kirken til nyhedstjenesten Forum 18.

Ekstremisme- og terrorisme-politiet foretog derpå razzia mod kirken under søndagsgudstjenesten efter en påstået klage over madforgiftning, og KNB ransagede pastor Ushanovs hjem. Det hemmelige politi KNB og Ekstremisme- og terrorisme-politiet nægtede at kommentere sagen over for Forum 18.