Irak

Nødhjælp til kristne der risikerer chikane, diskrimination og forfølgelse

Irakiske kristne på flugt får nødhjælp

Irakiske kristne oplevede i slutningen af 2010 hård forfølgelse, hvor blandt andet en kirke i Bagdad blev angrebet og 52 kristne dræbt. Mange kristne irakere flygter fra Irak, og gennem Dansk Europamission har flere fået nødhjælp.

Af Samuel

Del artikel


I samarbejde med en lokal kirke har vores samarbejdspartner uddelt nødhjælpspakker, varmeapparater, tæpper, petroleum og opmuntrende kristen litteratur til kristne irakere på flugt fra Irak.

Irakiske flygtninge ved mødet, hvor nødhjælpen uddeles. Om end de irakiske flygtninge er velklædte, er behovet for nødhjælp stort. Mange har forladt deres job eller virksomhed i Irak og står derfor nu uden indtægtskilde. Tak til alle, som på denne måde har været til opmuntring for de forfulgte, irakiske kristne.

Baggrunden for de irakiske kristnes flugt er barsk. Dansk Europamissions samarbejdspartner fortæller om en irakisk kristen, der var ankommet til Jordan få dage tidligere. Mens han endnu var i Bagdad, modtog han mange trusler både mundtligt og skriftligt. En af hans døtre blev kidnappet og vendte tilbage dagen efter med budskabet: ‘Som du kan se, kan vi nå dig, og vi kan skade dig, så forsvind herfra nu.’ De brændte hans butik, og de kastede en halshugget kylling ved hans hoveddør. Alt sammen for at få ham til at rejse øjeblikkeligt.

Til sidst blev det for meget, og han tog sine døtre, sin hustru samt sin gamle far og rejste til Jordan. De efterlod alt… Han fortalte historien grædende, men han er taknemmelig for i det mindste at have sin hustru, sine børn og sin far i sikkerhed hos sig.”

Siden begyndelsen af 1990’erne er anslået mere end en halv million kristne som denne mand med sin familie flygtet eller emigreret fra Irak. Mange er rejst til Syrien, Jordan eller den autonome, kurdiske region i det nordlige Irak. Det er mennesker som disse, der nu får nødhjælp i form af mad, varme tæpper, varmeovne og petroleum samt opmuntrende kristen litteratur og bibler.

Der uddeles opmuntrende kristen litteratur.