Afghanistan

Ikke-kategoriseret

To mænd risikerer dødsdom for at være blevet kristne

Af Redaktionen

Del artikel

I den seneste tid har der været voksende pres mod de få kristne afghanere i Afghanistan. Fra en nyhedstjeneste med gode kontakter i landet har der på det sidste været flere opfordringer til især at bede for de to mænd Saied Musa og Shoaib. Saied Musa er i fængsel i hovedstaden Kabul, og Shoaib i provinshovedstaden Mazar-i-Sharif. De er begge anklaget for frafald fra islam, en forbrydelse, der straffes med døden ifølge afghansk lov. De er nemlig begge muslimer, der er blevet kristne, og de er derfor blevet arresteret af politiet og fængslet.

Mange over hele verden beder for disse to mænd. Shoaib skulle for retten den 3. januar, og mange bad for ham netop da, og det ser ud til at have virket på en eller anden måde. Shoaibs sag blev nemlig udsat, da den offentlige anklager ville undersøge hans sag nærmere. Det er ikke umuligt, at Afghanistans regering er følsom over for det internationale pres, der udøves for at få den til at respektere religionsfriheden og løslade de to mænd.

Shoaib selv fortæller, at han er sikker på, at han vil blive dømt til døden, hvis eller når hans sag kommer for retten. Ved det forrige retsmøde gav dommeren ham en sidste chance for inden for en uge at frasige sig sin tro og vende tilbage til islam, ellers ville han blive hængt eller på anden måde dræbt for sin tro. Shoaib erklærede, at han har lagt sit liv helt og holdent i Jesu hænder, og at han var lykkelig for kampen, den åndelige kamp. “Uden min tro ville jeg ikke være i stand til at leve,” sagde han i telefonen til nyhedstjenesten. Derefter blev telefonforbindelsen afbrudt.