Usbekistan

Fortalervirksomhed

Appel for Tohar Haydarov

Af Redaktionen

Del artikel

I Usbekistan har kristne indgivet en appelsag om samvittighedsfangen, Tohar Haydarov, ved højesteretten, oplyste de til Forum 18 News.

Embedsmændene fortalte de troende, at de ville blive kontaktet med et svar, men ikke, hvornår – eller om – en retshøring ville finde sted. Nyhedsbureauet Forum 18 News kontaktede højesteretten for at spørge til appellen, men embedsmanden afviste at tale om sagen, medmindre spørgsmålene forelå skriftligt.

Haydarov blev i marts i år idømt 10 års fængsel for narkotikabesiddelse, hvilket hans trosfæller gentagne gange og ihærdigt påstår, er opdigtet. En indledende ankesag af dommen blev afvist i april i år på trods af talrige overtrædelser af de juridiske procedurer i den oprindelige retssag.