Usbekistan

Ikke-kategoriseret

Statslige restriktioner af trosfriheden er særlig stramme i Karakalpakstan

Af Redaktionen

Del artikel

Dommer Bahadyr Shahanov ved Kungrad [Qunghirot] distriktsdomstol i det nordvestlige Karakalpakstan udstedte 05.08.10 en administrativ arrestordre på den kristne Rustam Kalabayev. Dommeren idømte også den kristne Gulbahar (efternavn ikke oplyst) en bøde på næsten 10 gange den månedlige minimumsløn, 370.000 som, (DKK 1343) ifølge en kilde fra Kungrad.

Statslige restriktioner af trosfriheden er særlig stramme i Karakalpakstan, og al ikke-russisk ortodoks og ikke-statskontrolleret muslimsk aktivitet er forbudt og strafbart.

Begge de tiltalte er fra en Full Gospel Pinsekirke. Trosfæller oplyste 18.08.10, at Kalabayev blev løsladt fra Kungrad 15.08.10. Den offentlige anklager påstod overfor Kalabayev, at Gulbahar havde sagt, at Bibelen og cd’erne, som blev beslaglagt fra hendes hus, kom fra ham. Begge kristne blev under pres tvunget til at underskrive erklæringer. Kalabayev afviste påstandene i hans erklæring. Mundtligt fik Kalabayev at vide, at sigtelsen var at have undervist i en religiøs tro uden at være uddannet dertil og uden tilladelse fra hovedorganet i en statsregistreret religiøs organisation samt at undervise privat.

Dansk Europamission støtter i disse år en oversættelse af Bibelen, så befolkningen i Karakalpakstan kan læse om Guds løfter midt i de prøvelser, de gennemgår, på et sprog, de forstår. 

Kilde: Forum18 News/Dansk Europamission