Pakistan

Nødhjælp og udviklingsprojekter

Ofre for oversvømmelser i Pakistan har fået nødhjælp

Med støtte fra DANIDA, administreret af Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling, har Dansk Europamission sikret foreløbig omkring 900 mennesker nødhjælp i forbindelse med de omfattende oversvømmelser i Pakistan, som har berørt millioner af menneskeliv og kostet mere end 2000 mennesker livet.

Af Samuel

Del artikel

Den første fase af nødhjælpsdistributionen blev igangsat allerede onsdag den 4. august omkring byerne Lahore og Kasur og blev udført af kompetente og erfarne nødhjælpsarbejdere fra Dansk Europamissions partnerorganisation i landet. Gennem aktionen fik ofrene for oversvømmelserne mad nok til 55-60 dage, medicin, køkkengrej, tøj og anden nødhjælp. Denne første fase af nødhjælpsaktionen blev gennemført med støtte fra DANIDA, administreret af Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling.

Inden distributionen gik i gang gennemførtes en forundersøgelse i de områder hvor hjælpen skulle uddeles. For at sikre, at hjælpen nåede frem til de ofre, der var allermest udsatte og sårbare, blev der opstillet forskellige kriterier for, hvilke personer der skulle have del i nødhjælpen. Dermed nåede nødhjælpen blandt andet frem til særligt fattige familier. Dansk Europamission fortsætter i disse dage indsamlingen til fordel for ofrene.