Pakistan

Ikke-kategoriseret

11-årig dreng kidnappet og tvunget til at arbejde familiens gæld af

Af Redaktionen

Del artikel

Den 11-årige kristne dreng Danish i Pakistan svækkes mere og mere pga. underernæring og arbejder næsten som slave for en muslimsk jordejer, der kidnappede ham og tvang ham til at arbejde familiens gæld af, fortalte hans mor, Katherine Bibi. Godsejer Ashraf Cheema i landsbyen Dhonikay i Wazirabad tilbød drengen bedre vilkår og en mulig sletning af gælden, hvis han overgår til islam.

Danish Masih arbejder uafbrudt fra 04:00 til 23. Er ofte bundet med jernkæder, og får ½ brød om dagen, ifølge Den Nationale Kommission for Retfærdighed og Fred. Danish’ far og storebror arbejdede for Cheema for at afdrage en gæld på 142.000 rupier (DKK 10.018), men godsejeren har hverken udbetalt månedsløn eller afdraget på gælden, ifølge Alliancen af Mindretal i Pakistan. Cheema har også afpresset jord til en værdi af 35.000 rupier (DKK 2.468) fra Danish’ storebror. Igen uden at afdrage på gælden. Han stjal også moderens medgift, værdi 200.000 rupier (DKK 14.102).

Til nyhedsbureauet Compass Direct sagde Cheema, at ingen sådan dreng arbejder på hans gård eller marker. “Nogen må have vildledt dig.”