Indien

Ikke-kategoriseret

1.000 angreb i løbet af 500 dage i staten Karnataka

Af Redaktionen

Del artikel

Den kristne minoritet i Indiens sydlige stat Karnataka oplever en hidtil uset bølge af kristenforfølgelse, i form af mere end 1.000 angreb i løbet af 500 dage, ifølge en uafhængig undersøgelse foretaget af en tidligere dommer ved Højesteretten i Karnataka.

Det begyndte 14.09.08, hvor mindst 12 kirker blev angrebet på én dag i byen Mangalore i Dakshina Kannada-distriktet, oplyste Michael Saldanha. “26.01.10, dagen, hvor vi fejrede Republikkens Dag fandt angreb nr. 1000 sted i Karnataka i byen Mysore,” oplyste Saldanha. Antallet er baseret på oplysninger fra tros-baserede organisationer.

“Angreb finder sted hver dag,” sagde Saldanha. Det seneste angreb var 17.03.10, hvor en hob på ca.150 mennesker, anført af den hindu-ekstremistiske organisation Vishwa Hindu Parishad (Hinduisternes Verdensråd) og dets ungdomsafdeling, Bajrang Dal, stormede en begravelse af en 50-årig kristen kun identificeret som Isaac, oplyste det Karnataka-baserede Globale råd for indiske Kristne (GCIC).

Pøbelen trak kisten ud, kastede liget ind i en traktor og smed det udenfor. De sagde, at hans begravelse ville have forurenet indisk jord, tilføjede GCIC.

Delstatsregeringen har skylden for angrebene, mente Saldanha, da det regerende hindu-nationa-listiske Bharatiya Janata Parti havde “overgået Orissa.” Karnatakas indenrigsminister VS Acharya afviste undersøgelsens resultater. “Påstanden om, at Karnataka har haft mere end 1.000 angreb, er absolut forkert,” sagde Acharya “Karnataka er den mest fredelige stat i Indien, og folk er lovlydige.”