Egypten

Ikke-kategoriseret

Tre mænd skød mod menneskemængde efter gudstjeneste

Af Redaktionen

Del artikel

Tre mænd skød 06.01.10 mod menneskemængden efter en gudstjeneste i byen Nag Hammadi, dræbte syv og sårede ni. Ved en hasteindkaldt sikkerhedsdomstol 13.02.10 i byen Qena nægtede mændene sig skyldige i overlagt mord, i at være til fare for andre og i beskadigelse af ejendomme. Næste retsmøde er 20.03.10. I et tiltag, som ifølge kristne ledere skulle standse det koptiske samfunds protester, gik politiet fra dør til dør og anholdt unge koptiske mænd. Rapporterne om antallet af anholdte varierer meget, men 15 arrestationer er blevet bekræftet. Tidligt 08.01.10 gik folk fra Statens Sikkerhedstjeneste ind i Tanios Samuels hjem på udkig efter et andet hus. Da de indså, de var gået forkert, fængslede de hans brødre, Fady Milad Samuel, 21 år, og Wael Milad Samuel, 24 år.

“Vi er kopterne. Det er deres land, de kan gøre, hvad de vil,” sagde Tanios Samuel om episoden. “Regeringen bruger mine brødre og de øvrige anholdte som gidsler for at gøre modstandere tavse. Familierne er meget bange for vold. De får konstant trusler. Alt, hvad vi ønsker, er fred.”