Kasakhstan

Ikke-kategoriseret

Chikane mod menighed i Kasakhstan

Af Redaktionen

Del artikel

Didrikh Leven fra landsbyen Zaporoshje er længe blevet chikaneret for sit virke i en menighed. I november 2006 og i januar 2009 blev han dømt for at lede en uregistreret menighed og fik advarsler. Efter bl.a. administrationschefens og distriktspolitiets besøg 11.09.09 fik han en bøde på 100 gange minimumslønnen, ialt kr. 4246.

Didrikh vil ikke betale, da menigheden ikke er og ikke vil være en juridisk person, men ankede den i stedet. Administrationschefen forsvarede kraftigt forfølgelsen af Leven: “Det er ikke forfølgelse – de skal blot registrere sig” Oplyst om, at menigheden ikke ser et behov for registrering, og at grundloven og internationale menneskerettighedsaftaler ikke begrænser trosfriheden til dem med statsregistrering, lød svaret: “Men registrering skader ikke deres rettigheder.”

Troende fra forskellige samfund har dog i hele 2009 oplevet razziaer, bøder og fængslinger. det.