Ikke-kategoriseret

Malaysia – 15.000 bibler beslaglagt af havne- og toldmyndigheder

Af Redaktionen

Del artikel

De malaysiske havne- og toldmyndigheder har beslaglagt mindst 15.000 bibler i de seneste måneder, fordi ordet “Allah” for Gud optræder i dem. Omkring 10.000 af de malaysisk-sprogede bibler, som blev trykt i Indonesien, er i Kuching, hovedstaden i Sarawak i det østlige Malaysia, og andre 5.000 eksemplarer befinder sig i Kelang nær Kuala Lumpur.

Den kristne Føderation i Malaysia (CFM) opfordrede 04.11.09 til øjeblikkelig frigivelse af de konfiskerede bibler. Samtidig oplyste CFMs administrerende generalsekretær, Tan Kong Beng, at forbundet stræber efter venlige forbindelser til regeringen. “Vi er åbne for og har et ønske om yderligere drøftelser med embedsmændene, således at dette problem kan løses,” sagde han. I 2005 vedtog Malaysias regering, at det er tilladt at bruge “Allah” i ikke-muslimsk litteratur, ifølge CFM, der citerer en skriftlig aftale fra december samme år om, at de malaysiske bibler kan uddeles, så længe symbolet af et kors og ordene “En kristen publikation” er trykt på forsiden. (Compass Direct/Dansk Europamission)