Usbekistan

Ikke-kategoriseret

Præst står til fængsel for at undervise børn i den kristne tro

Af Redaktionen

Del artikel

I Usbekistan står Pavel Peichev, leder af Baptistunionen, og to kolleger hver til op til tre års fængsel, da de sigtes for skattesvig og for at undervise børn i kristendommen imod deres og deres forældres vilje på en baptistlejr 27.08.09. De tre afviste anklagerne.

En af de sigtede, Dmitri Pitirimov, sagde, at en religiøs organisation er fritaget for at betale skat. Som leder af Glade Børn-lejren fastholdt han, at de to forældre, der er nævnt i anklageskriftet, som vidnede imod dem, “udmærket” vidste, at de sendte deres børn på en baptistlejr, hvor de ville blive undervist i Bibelen. Forældrene underskrev papirer for at bekræfte deres børns deltagelse. Datoen for retssagen er endnu ikke oplyst.