Indien

Ikke-kategoriseret

Mand sprænger bombe for at hindre konversion til den kristne tro

Af Redaktionen

Del artikel

I et forsøg på at stoppe konverteringer til den kristne tro i staten Bihar i Indien, sprængte en 25-årig mand 08.03.09 en bombe i en kirke i byen Baraw og skød og sårede præsten. Politiet oplyste, at manden var klar til at dræbe præsten og så sig selv.

Kirkens medlemmer fangede dog voldsmanden. Ifølge mandens erklæring var han mod konverteringer og ønskede at dræbe præsten for at stoppe dem.

Ifølge politiet havde voldsmanden ikke kontakt til ekstremistiske hindunationalistiske grupper. Ifølge lokale kristne er antallet af hinduistiske ekstremister i området steget. Ifølge en leder fra Gospel Echoing Missionary Society kunne angrebet skyldes, at en hinduistisk familie i byen Mithnipur ½ år før var blevet kristne efter helbredelse for en psykisk sygdom. Voldsmanden bor også i landsbyen Mithnipur.