Pakistan

Ikke-kategoriseret

Kristne presses af sharialovgivning i Pakistan

Af Redaktionen

Del artikel

For lidt over en måned siden blev Swatdalen i Pakistan til en Talibanfæstning, hvor sharia (islamiske regler) gælder, og skæbnen for de resterende kristne i området er usikker. I et forsøg på at stoppe det blodige opgør, der har været i gang i 2 år, indgik regeringen i Islamabad en aftale med Taliban om at overdrage al myndighed i Swatdalen i den nordvestlige grænseprovins til Taliban.

Kilder har fortalt Compass, at under voldsbølgen, som har dræbt hundreder og drevet andre hundreder på flugt, er pt. ca. 500 kristne forblevet i regionen. I de sidste år er over 200 pigeskoler i Swat blevet brændt eller sprængt i luften af islamiske ekstremister. De resterende pigeskoler blev lukket i januar, men genåbnet efter fredsaftalen i midten af februar.

En præst tilknyttet en Sole Churh of Pkistan menighed i Swat fortalte Yousaf Benjamin fra ”Den nationale komite for retfærdighed og fred” at med bombningerne af pigeskolerne i slutningen af sidste år, emigrerede alle kristne familier til distrikter i nærheden. Efter fredsslutningen og med et forsigtigt håb om normalitet og fortsat uddannelse for deres børn, er de fleste kristne familier vendt tilbage, men de vover ikke at opsøge kirken. Den tilknyttede præst, der udbad sig anonymitet, sagde, at ”folk kommer ikke i kirke som de plejede før”. Han sagde, at de kristne stadig mangler at tro på, at Taliban vil holde fredsløftet.

Kilde: Compass Direct News