Ikke-kategoriseret

Myndighederne slår ned på de kristne med øgede restriktioner

Af Redaktionen

Del artikel

De burmesiske myndigheder øgede i sidste uge restriktionerne for kristne aktiviteter i hovedstaden Rangoon og omkringliggende områder, blev flere kirker lukket. Ordren kom 05.01.09 og havde allerede tvunget mange kristne til at ophøre med at mødes til gudstjenester i boliger eller lejligheder.

Embedsmænd beordrede i sidste uge flere større kirker i Rangoon til at indstille gudstjenesterne og fortsatte med at håndhæve forbuddet af 05.01.09 mod møder i uautorisererede lokaliteter.

I slutningen af 1990’erne ophørte myndighederne med at udstede tilladelser til køb af jord eller opførelse af nye kirker, hvilket fik mange burmesiske kristne til at afholde gudstjenester i lejede lejligheder eller kontorbygninger, ifølge det burmesiske nyhedsagentur Mizzima. Rådet for Fred og Udvikling i Kyauktada inviterede 05.01.09. præster fra mere end 100 kirker i Rangoon til et møde, hvor de skulle underskrive dokumenter, der gav tilsagn om, at de ville ophøre med at drive kirker. Ca. 50 præster deltog ifølge Mizzima. Dokumenterne truede med straf, herunder potentielle fængselsstraffe og lukning af kirkens faciliteter, af de præster, som afviste at adlyde ordren om lukning. Mizzima citerede en anonym burmesisk kristen, som hævdede, at 80 procent af kirkerne i Rangoon blev ramt af ordren. (Compass Direct/Dansk Europamission)