Tyrkiet

Ikke-kategoriseret

Advokaterne i sagen om de tre myrdede kristne søger at udvide antallet af sigtede

Af Redaktionen

Del artikel

Advokaterne, der arbejder med sagen om de tre kristne, der blev myrdet for deres tro i Tyrkiet, fremfører vidner i et forsøg på at udvide antallet af sigtede fra de fem unge mistænkte til undertrykkende kræfter i toppen af statsmagten.

Beviser fra tidligere høringer antyder, at drabene i april 2007 i det sydlige Tyrkiet blev iværksat af organisationen Ergenekon, en løs sammenslutning af ultranationalistiske generaler, forretningsfolk, mafia og journalister, som planlagde et statskup i landet.

Ved en retshøring 16.01.09 udtalte den sigtedes advokat, at man ønskede at indkalde vidnet Ergun Poyraz, en journalist, der blev arresteret i 2007, og som blev sat i forbindelse med Ergenekon. Anklagerne udtalte, at de mente, at selv om Poyraz ikke var direkte involveret i planlægningen af drabene, havde han en vigtig viden om deltagerne i Ergenekon. De håbede, at hans vidneudsagn kunne løse nogle af de meget indviklede og sammenfiltrede net af forbindelser og afgøre hvilken rolle sikkerhedsstyrkerne havde i angrebet. (Compass Direct/Dansk Europamision)