Tyrkiet

Ikke-kategoriseret

19-årig muslim dømt for knivoverfald på præst

Af Redaktionen

Del artikel

En dommer i Tyrkiet gav den 5. januar 209 en 19-årig muslim fire og et halvt års fængsel for et knivoverfald på en katolsk præst i kystbyen Izmir i december 2007.

Ramazan Bay, dengang 17 år, havde mødtes med fader Adriano Franchini, en 65-årige italiensk præst fastboende i Tyrkiet, efter at have udtrykt interesse for kristendommen efter en messe i Skt. Antonius kirke. Under deres samtale blev Bay irriteret, trak en kniv og stak præsten i maven. Fader Franchini blev indlagt, men udskrevet næste dag.

Ramazan Bay, oprindeligt fra Balikesir 540 km nord for Izmir, påstås at skulle have sagt, at han var påvirket af en episode af tv-serien “Kurtlar Vadisi” ( “Ulvenes Dal”). Serien karikerer kristne missionærer som politiske “spioner”, der betaler fattige familier for at konvertere til kristen-dommen.

Sammen med 20 andre protestantiske kirkeledere indgav fader Arkan 03.12.07 en formel klage til Istanbuls anklagemyndighed over “Ulvenes dal” over at den ”præsenterer dem som en terrorgruppe og radio-/tv udsendelser gør dem til et let mål.” Serien portrætterede kristne som sælgere af kropsdele, som folk, der er involveret i mafia-aktiviteter og prostitution, og som arbejder som samfundsfjender med henblik på at udbrede den kristne tro.
“Resultatet har været utallige, direkte trusler, angreb på kirker og i sidste ende slagtningen af tre uskyldige kristne i Malatya,” anførte klagen.

“Mens der er en generel holdning af antipati, mener jeg, at staten nærer den og propagandere for den”, sagde en talsmand fra Alliancen af protestantiske Kirker i Tyrkiet.”

”Hvis staten indtog en mere accepterende og tolerant holdning, tror jeg, at også den generelle holdning ville ændre sig.” (Compass/Dansk Europamission)