Kirgisistan

Ikke-kategoriseret

Indholdet af ændringsforslag til religionslov ikke offentliggjort

Af Redaktionen

Del artikel

Kirgisiens parlament har uden debat vedtaget et restriktivt lovforslag til religionsloven ved førstebehandlingen. Ifølge nogen vil lovforslaget blive vedtaget efter sidste behandling 21.10.08.

Andre har dog til nyhedsbureauet Forum 18 News udtalt, at andenbehandlingen og dermed den endelige behandling sker senere. Det er uklart, hvordan den aktuelle udformning lyder, da embedsmænd afviser at offentliggøre den seneste version.

En embedsmand, Zainidin Kurmanov, oplyste til nyhedsbureauet, at den seneste tekst findes på parlamentets webside. Andre embedsmænd siger dog, at de ikke ved, hvad lovforslaget indeholder.

Kumanov afslørede dog, at lovforslaget indeholder: et forbud mod uregistreret religiøs aktivitet, et minimum af 200 voksne medlemmer for at opnå registrering, et forbud mod proselytmageri, en definition af en ”sekt” samt et forbud mod gratis uddeling af litteratur. Kurmanov påstod, at han ikke forstod indvendinger, eftersom ”kun kriminelle burde være bange for lov og orden.”

En fælles gennemgang af et udkast af lovforslaget fra juli af Venedigkommissionen og OSCE er også meget kritisk overfor udkastet.

Embedsmænd påstår at have inviteret til en rundbordsdiskussion, men religiøse samfund oplyser, at de ikke er blevet inviteret til at deltage. (Forum 18 News/Dansk Europamission)