Kasakhstan

Ikke-kategoriseret

I Kasakhstan fortsætter staten med at straffe menigheder

Af Redaktionen

Del artikel

I Kasakhstan fortsætter staten med at straffe menigheder, der ikke ønsker registrering. Et menighedsmedlem, Pavel Leonov, blev idømt 100 gange en minimumsmånedsløn i bøde for manglende registrering. Leonov appellerede bøden, men fik afslag.

I Pavlodar-regionen fik pastor Oleg Voropaev en bøde på 10 måneders minimumsløn for at lede sin baptistmenighed. Statens registreringskrav er i strid med retten til trosfrihed garanteret af forfatningen,” sagde Voropaev i retten.

Både Leonov og Voropaev har i tidligere år fået bøder. Baptister kalder statens indgreb mod dem for ”økonomisk krig.”

En embedskvinde fra Afdelingen for intern Politik fastholdt, at baptisterne begik lovbrud.