Indien

Ikke-kategoriseret

Bølge af anti-kristen vold begyndte, efter at maoister mistænkes for drab på hinduistiske leder

Af Redaktionen

Del artikel

Den 27.08.08 var der tre dødsfald mere i staten Orissa, hvor en bølge af anti-kristen vold begyndte, efter at maoister mistænkes for 23.08.08 at have myrdet den hinduistiske leder Swami Laxmanananda Saraswati og fire af hans tilhængere. Antallet af døde er fastslået til 21 på fjerdedagen for den fortsatte vold i Kandhamal distriktet og andre dele af Orissa.

Det globale råd for indiske Kristne (GCIC) oplyste, at der er sket mere end 114 overfald på kristne i flere egne af staten. Værst ramt er folk i Kandhamal distriktet, hvor mere end 400 kirker, mere end 500 huse og mange kristne institutioner er blevet ødelagt. Det oplyste præsidenten for GCIC, Dr. Sajan K. George i et referat til statens guvernør.

Nyhedsbureauet IANS oplyste, at endnu tre døde blev fundet 27.08.08. To af dem var døde, efter at en folkehob havde overfaldet dem. Den tredje blev reddet, men døde senere på hospitalet. Nyhedsbureauet IANS oplyste, at statsadministrationen 27.08.08 udstedte skyd-først ordrer til politiet i Kandhamal, eftersom ”folkemængden trodsede udgangsforbuddet, blokerede veje og angreb kirker og kristne hjem.” (Compass/Direct/Dansk Europamission)