Iran

Nødhjælp til kristne der risikerer chikane, diskrimination og forfølgelse

Konvertitbrødre tilbageholdt af iransk efterretningstjeneste

Konvertitbrødrene, Alireza og Amir Nourmohammadi, blev den 11. december 2023 arresteret og er forsat anholdt.

Af Redaktionen

Del artikel

Den 11. december 2023 blev de kristne konvertitter Alireza og Amir Nourmohammadi arresteret sammen med Milad Goodarzi i Karaj af betjente fra den iranske efterretningstjeneste. Milad blev løsladt efter flere timer, men fik at vide, at han kunne forvente en ny indkaldelse til afhøring. Alireza og Amir er fortsat tilbageholdt.

Alireza og Milad var blandt flere kristne, der blev arresteret i deres hjem i december 2017 og senere idømt fire måneders fængsel for “propaganda mod regimet”.

I november 2020 var deres hjem blandt 12, der tilhørte kristne konvertitter i Karaj-regionen, som blev ransaget af efterretningsagenter, der konfiskerede bibler, mobiltelefoner og computere.

I juni 2021 blev Alireza, Milad og en anden konvertit, Amin Khaki, hver idømt fem års fængsel plus en bøde på 40 millioner tomans (dengang svarende til ca. 57.910 DKK) for at “engagere sig i propaganda, der uddanner på en afvigende måde i strid med den hellige religion islam.” Efter appel blev fængselsstraffene reduceret til tre år og bøderne frafaldet. De blev løsladt fra Karaj Central Prison i marts 2023 som en del af en generel amnesti, der blev givet til fanger i anledning af 44-årsdagen for den islamiske revolution, skriver Dansk Europmamissions samarbejdspartner, Middle East Concern.

Disse konvertitters situation afslører den vedvarende chikane fra de iranske myndigheder, som medlemmer af religiøse samfund, der ikke er anerkendt af staten, udsættes for – herunder ransagninger af hjem, konfiskation af personlige ejendele, gentagne indkaldelser til afhøring, anholdelser, retsforfølgelse og domme for fredelig udøvelse af deres tro.

Venner af Alireza og Amir beder om, at:

  • Gud vil styrke brødrene og vejlede dem i deres svar til forhørslederne.
  • Gud vil opmuntre deres familier
  • Alireza og Amir må blive løsladt uden at blive anklaget.
  • De iranske myndigheder vil anerkende religiøse samfunds ret til at praktisere deres tro uden indblanding eller chikane.

Dansk Europamissions forbedere og givere sikrer, at familier til kristne samvittighedsfanger i Iran får økonomisk hjælp til at klare daglige udgifter som husleje, madindkøb og betaling for el og vand.

Støt