Kasakhstan, Kirgisistan, Tadsjikistan, Turkmenistan, Usbekistan

Bibelsmugling og -oversættelse, Menighedsplantning

Kirkeleder fortæller: ”Jeg ser en stor vækkelse blandt muslimer i Centralasien” 

Til trods for at muslimske konvertitter risikerer fysisk forfølgelse 

Af Samuel

Del artikel

Jeg har kendt Alibek, som vi her kalder ham, i mere end ti år. Alibek og hans søn overnattede engang i mit hjem i forbindelse med et besøg i Danmark. Han leder en gruppe kirker, der deler Guds kærlighed i Jesus med det overvejende muslimske flertal i Kasakhstan, og rejser hyppigt i de øvrige lande i Centralasien. 

Vi mødes via videoforbindelse, hvor Dansk Europamissions lokale projektkoordinator tolker. I løbet af samtalen kniber Alibek nogle gange øjnene sammen. Man kan se, han tænker, mens han taler.

Fra ateistisk til muslimsk national identitet – på blot 30 år

“Jeg ser en stor vækkelse blandt muslimer i Centralasien,” udbryder Alibek. “Det lyder skørt, men hør her, for 30 år siden var Centralasien kommunistisk. Men på kun 30 år er regionen gået fra at være ledt ud fra en ateistisk ideologi til nu at være overvejende muslimsk. Tusindvis af moskeer er blevet bygget i den periode.” 

“I foråret stod jeg på den centrale plads i byen Nukus i Karakalpakstan (en autonom provins i det nordvestlige Usbekistan). Folk talte ikke russisk som deres bedsteforældre. Jeg stod og tænkte: Der kommer en mægtig høst af mennesker ind i Guds rige. Men kirken i Centralasien er ikke så stor, den er ikke så stærk. Men vi har et håb, som Gud har givet os gennem profeten Zakarias (4:6): Ikke ved magt, og ikke ved styrke, men ved min ånd, siger Hærskarers Herre!” 

Babusjka mødte Jesus i en drøm

“For to dage siden sad jeg i mit kontor i kirken. Der kom en babusjka (babusjka betyder bedstemor og er kælenavn for ældre kvinde) på omkring 70 år. Hun ville gerne omvende sig til Jesus. Jeg bad en hjælpepræst om at tale med kvinden og bede med hende. Han kom tilbage efter en halv time og fortalte, at kvinden havde været overbevist muslim. Men hun fortalte: ”Jesus viste sig for mig i en drøm. Jesus sagde: ’Du skal tro på mig og gå i kirke’”. Hun googlede kirke og navnet på vores by, og vores kirke kom frem. Hun tog bussen og kørte 25 kilometer og fortalte os om sin drøm.”

Jeg ser en tørst og søgen hos nogle mennesker. De går i moskeer, men får ikke det, de længes efter. – Alibek.

Læs også: Guds brændende hjerte

Muslim: “Jeg kan godt lide hvordan I lovsynger Jesus”

“Vi fik en lignende henvendelse via Instagram fra en muslim. Han sagde: Jeg er muslim, men jeg vil gerne vide mere om Jesus. ‘Må jeg gerne komme i jeres kirke? Jeg kan godt lide, hvordan I lovsynger Jesus.’ Selvfølgelig sagde jeg, at han var velkommen hos os. Jeg ser en tørst og søgen hos nogle mennesker. De går i moskeer, men får ikke det, de længes efter. Vi prædiker bl.a. gennem internettet og sociale medier. I Facebookgrupper kommer hundredvis af muslimer til bedemøder. En radikal muslim, der var salafist, har omvendt sig til Jesus og blevet døbt. Men det er stadig et fåtal af radikale muslimer, der kommer til tro på Jesus.”

Bed Gud, at han gennem sin ånd må give folk tro, så der må komme en mægtig høst ind i Hans rige. Amen.

Støt Forfulgte kristne generelt