Irak

Fortalervirksomhed

Bed for fængslet, irakisk konvertitkristen

Kristne i Irak anmoder om bøn for en konvertitkristen, der afsoner seks måneders fængsel for blasfemi.

Af Redaktionen

Del artikel

Jagarkhuin Abdulrahman Ismael, kendt som Jagar, blev den 29. marts kendt skyldig i misbrug af en telekommunikationsenhed i henhold til en lov i den kurdiske region,  der forbyder “… trusler, bagvaskelse eller fornærmelse …” af andre. Det fortæller Dansk Europamissions samarbejdspartner Middle East Concern.

Det menes, at anklageren blev opfordret til at sigte Jagar i henhold til denne lov, i stedet for blasfemiloven, for at sikre en hårdere straf. Hans kirke havde svært ved at finde en advokat til ham på grund af en stigende islamisering i regionen.

Jagar er 38 år og gift. Han blev kristen og døbt i 2018. I oktober 2022 blev han indkaldt for retten på grund af opslag på sociale medier, der blev anset for at være fornærmende mod islam. Han fik en mundtlig advarsel og løsladt. I begyndelsen af november 2022 blev han indkaldt igen, hvor han blev informeret om blasfemianklagen og tilbageholdt. Han blev senere løsladt mod kaution.

Sagen faldt sammen med – og er relateret til – sagen om biskop Bahzad Mziri, den regionale leder af en kirke, som også blev anklaget for blasfemi i samme periode. De to sager blev offentliggjort online, hvilket ansporede til had mod kristne.

Jagars advokat har indgivet en anke, som endnu ikke er blevet behandlet.

Kristne i Irak beder om bøn for:

  • at Jagar, hans familie og hans kirke må kende Jesu fred og Helligåndens trøst
  • øjeblikkelig frigivelse af Jagar eller en gratis og retfærdig appelproces
  • at opfordringen til had mod kristne i Kurdistan må få en ende
  • mere tolerance og frihed for kristne

Støt