Iran

Bibelsmugling og -oversættelse

”Jeg har sådan håbet på at møde en kristen”

Den iranske kirke fortsætter med at gå frem. Dette skyldes ikke mindst frimodige kristne, der deler deres tro med deres landsmænd.

Af Samuel

Darya mødte boghandleren Ali, og fortalte ham om Jesus.

Del artikel

Darya, en troende, der bor i Iran, var på et kursus arrangeret af Dansk Europamissions samarbejdspartner, og hendes tro voksede hurtigt inden for kort tid. Hendes kursusleder opfordrede eleverne til at bruge det, de lærte i praksis, hvilket indebar at dele deres tro frimodigt.

Darya var spændt og en smule nervøs over at tage dette skridt. Hun bad om muligheder for at dele Jesus med folk i sit lokalområde. En eftermiddag efter undervisningen havde Darya planlagt at mødes med en, som var interesseret i at modtage et eksemplar af Det Nye Testamente.

Hun havde omhyggeligt pakket bogen ind i gavepapir for ikke at tiltrække uønsket opmærksomhed om den. Hun ankom til mødet før tid og besluttede sig for at gå ind i en boghandel, mens hun ventede. Mens hun kiggede rundt, kom boghandleren, Ali, hen og hilste på hende.

Inden længe snakkede han løs om sine frustrationer over coronapandemien og dens indflydelse på økonomien og hans butik. Et lille stykke inde i samtalen nævnte Darya Jesu navn, og Ali svarede overrasket: “Jeg har sådan håbet på at møde en kristen.” Daryas hjerte hamrede i brystet på hende, og hun vidste, at dette var den mulighed, hun havde bedt for. Hun delte budskabet om Guds kærlighed i Jesus Kristus med Ali og tilbød ham det indpakkede Nye Testamente og sagde: “Herren har ført mig hertil for at give dig dette.”

Bagefter fortalte kvinden, der havde været interesseret i Det Nye Testamente, at hun skulle ud at rejse og ikke kunne tage imod det den dag alligevel. Darya frydede sig over Herrens forsyn for Ali og muligheden for at give ham Det Nye Testamente. Hun bad om, at Herren ville bruge hendes samtale med ham til at kalde hans hjerte til anger og tro. Andre lokale kristne tog kontakt til Ali og håber at se ham komme til tro på Jesus.

Hjertelig tak til alle der beder for Iran og for de kristne. Det gør en enorm forskel, at forfulgte kristne er omsluttet af forbøn. Ikke alene kan de forfulgte kristne mærke forbønnen, men den betyder også, at flere og flere kan få et eksemplar af Det Nye Testamente og opleve Guds kærlighed ved troen på Jesus.

Alene i 2021 har Dansk Europamissions givere sikret, at 29.908 eksemplarer af Det Nye Testamente kan trykkes og indsmugles i Iran og nabolande, hvor der også bor iranere. Udover iranere får afghanere også Nye Testamenter. Det koster 40 kr. at sikre, at et eksemplar af Det Nye Testamente kan trykkes og indsmugles i Iran og nabolandene.

Støt Iran: Indsmugling af Nye Testamenter