Iran

Nødhjælp til kristne der risikerer chikane, diskrimination og forfølgelse

Iranske konvertitkristne får fængselsstraf reduceret efter appel

Dommen er dog blevet stadfæstet og kristne i Iran beder om vores forbøn.

Af Redaktionen

Del artikel

Først i juli udsendte vi en anmodning om forbøn for tre iranske konvertitkristne, der netop hver havde modtaget en fængselsdom på 5 år. Nu er straffen blevet reduceret efter appel – og endnu engang bliver vi bekræftet i, at bøn gør en forskel. Det skriver Dansk Europamissions samarbejdspartnere Middle East Concern.

Ved en høring i byen Karaj, Iran, d. 25. august, blev dommene mod de kristne konvertitter Amin Khaki, Milad Goudarzi og Alireza Nourmohammadi stadfæstet, men deres straf blev reduceret fra fem til tre år.

D. 26. juni i år blev Amin, Milad og Alireza underrettet om, at de hver ville modtage den maksimale straf på fem års fængsel i henhold til den nyligt vedtaget artikel 500 i straffeloven for ”propaganda i strid med islam, den hellige religion” og at de ville få en bøde på 40 millioner tomans (ca. 1600 USD).

D. 11. november 2020, ransagede iranske efterretningsagenter deres og adskillige andre konvertitters hjem, konfiskerede bibler, mobiltelefoner og computere. Ingen blev på dette tidspunkt arresteret , men de kristne blev fortsat chikaneret og blev påbudt at afholde sig fra kristne aktiviteter. Alle konvertitter afviste at følge ordren.

De tre iranske kristne er glade for, at straffen er blevet reduceret, men dommen forbliver uret.

Kristne i Iran beder om vores forbøn for:

  • at Gud vil styrke og opmuntre Amin, Milad og Alireza nu, hvor dommen er blevet stadfæstet, og at de og deres familier vil kunne opleve freden, der overgår al forstand.
  • at de må være forberedt på at blive indkaldt til fængsel
  • at iranske myndigheder stopper overtrædelsen af international lov, når de forfølger religiøse minoriteters fredelige, religiøse praksis.

Støt Iran: Indsmugling af Nye Testamenter