Iran

Fortalervirksomhed

Iranske kristne beder om forbøn for tre kristne konvertitter, der hver har fået fem års fængselsstraf.

Af Jonas Mølgaard

Del artikel

Den 26. juni blev Amin Khaki, Milad Goudarzi og Alireza Nourmohammadi informeret om, at de hver især havde modtaget den maksimale fængselsstraf for “propaganda, der uddanner på en afvigende måde i strid med islams hellige religion” og idømt en bøde på 40 millioner tomaner (ca. 10.000 DKK). Det oplyser Dansk Europamissions samarbejdspartner Middle East Concern.

De tre mænd har tyve dage til at anke dommen.

Dommen er baseret på den nyligt ændrede artikel 500 i straffeloven, hvori det lyder, at de der findes skyldige “vil blive straffet hårdt.” Loven tillader fængselsstraf på mellem to og fem år; fratagelse af borgerrettigheder, såsom stemmeret, i op til 15 år og høje bøder.

Den 11. november 2020 stormede iranske efterretningsagenter Amin, Milad og Alirezas hjem og flere andre konvertitters. De konfiskerede Bibler, mobiltelefoner og computere. Ingen blev arresteret på det tidspunkt, men konvertitterne fortsatte med at blive chikaneret og blev beordret til at afholde sig fra kristne aktiviteter (de nægtede alle at overholde ordren).

Under retsmødet den 21. juni forhindrede dommer Mehdi Zeinali de tiltaltes advokat i at deltage i retssagen og hævdede, at han ikke var blevet registreret som deres advokat. De tiltalte måtte repræsentere sig selv i en høring, der varede mindre end en time.

Iranske kristne beder om forbøn til at:

  • Gud vil styrke og opmuntre Amin, Milad og Alireza, når de står over for disse uretfærdige domme og give dem og deres familier den “fred, der overgår al forstand.”
  • Amin, Milad og Alireza vil være i stand til at appellere dommen mod dem og blive frifundet.
  • Iranske myndigheder vil stoppe med at overtræde international lov ved at forfølge religiøse mindretal, der fredeligt praktiserer deres tro.

Støt Iran: Indsmugling af Nye Testamenter