Iran

Ikke-kategoriseret

Afsar havde mareridt på grund af skyldfølelse over sit arbejde som fotograf for Irans præstestyre

Tusinder af iranere konverterer fra islam til den kristne tro. Dermed er kristendommen på vej tilbage til et af de lande, den først kom til. En af de nye troende er Afsar, som tidligere var fotograf for det religiøse politi i Iran, men i dag har fundet frihed og tilgivelse hos Gud gennem Jesus.

Af Samuel

Del artikel

Afsar fortæller: – Helt fra barnsben af elskede jeg Iran. Jeg mente selv, at jeg boede i det bedste land i verden. Jeg besøgte ofte moskeerne og helligstederne. Det føltes godt at tjene mit land og at tjene Allah. Da jeg var teenager, lagde moskeens ledere mærke til, at jeg var en meget ivrig muslim. De rekrutterede mig til det fanatiske religiøse politi, som kaldes Basij. Jeg steg hurtigt i graderne og blev med tiden en betroet meddeler og fotograf.

– Da den grønne protestbevægelse så dagens lys i 2009, fik jeg en særlig opgave. Fra et hustag skulle jeg fotografere demonstranterne på gaden. Piger, drenge, kvinder, mænd, gamle og unge – vi tog billeder af dem alle. Vi afleverede billederne, og demonstranterne blev identificeret. Under et døgn senere var de arresteret.

Afsar havde mareridt på grund af skyldfølelse over sit arbejde som fotograf

– Jeg ved ikke, hvor mange billeder, jeg tog. Måske over tusind. Jeg ved ikke, hvor mange af de mennesker, der stadig er i live i dag. Jeg var blevet en del af Basij for at tjene Allah, men jeg kunne ikke ryste skyldfølelsen af mig. Jeg ved ikke, hvor mange mødres og fædres drømme, jeg knuste. Hver dag tænkte jeg på de mennesker, jeg havde fotograferet.

– Om natten havde jeg mareridt. Jeg følte mig håbløst tynget af min skyld, så jeg flygtede fra Iran. I min nye by, i et land nær Iran, mødte jeg en anden iraner, som inviterede mig med i kirke. Til min overraskelse følte jeg en form for fred i kirken. Jeg fik et Ny Testamente og blev ved med at komme hver uge. Til en julegudstjeneste spurgte præsten, om nogen ønskede at overgive sig til Kristus. Jeg vidste, at det var det rigtige for mig, og jeg gik frem mod alteret.

Afsar blev sat fri

– Siden jeg overgav mit hjerte til Jesus, har jeg aldrig følt mig alene. Menigheden elskede mig – men jeg var bange for, at de skulle opdage min hemmelige fortid. Skylden stjal glæden fra mig. Men så blev jeg inviteret til et to-ugers discipelskabskursus. Undervejs på kurset hørte jeg en stemme, som sagde: Afsar, nu er det tid til, at du bliver fri. Da vi den dag havde særligt fokus på tilgivelse og på korset, gav Gud mig modet til at gå til bekendelse. Fra da af kunne jeg igen sove godt og uden mareridt. Pris Gud; mine byrder er væk! Gud har tilgivet mig. Jeg ved, at han har renset min fortid, slutter Afsar.

Du kan gøre en stor forskel for kirken i Iran. Aktive kristne og ledere i undergrundskirken risikerer arrestation, hårde forhør og fængsel. Du kan bede for dem, om at Gud må trøste og styrke dem, så de kan holde ud. Bed om, at evangeliet fortsat må nå endnu længere ud i Iran. Mange mennesker er frustrerede over præstestyret og søger alternativer. For 40 kr. kan du også sikre, at et eksemplar af Det Nye Testamente indsmugles i landet, så menneskers åndelige tørst kan blive stillet.

Støt Iran: Indsmugling af Nye Testamenter