Iran

Bibelsmugling og -oversættelse

Daniels far smed ham ud hjemmefra, da han blev kristen

Men efter flere år blev farens hjerte blødgjort

Af Samuel

Iran forfulgte kristne bibelsmugling

Del artikel

Daniel kom til tro på Kristus som ung mand i Iran. Da hans far fandt ud af det, tvang han David til at flytte. ”Men jeg vil være sammen med dig,” indvendte Daniel. ”Du er uren. Du er nødt til at flytte,” svarede hans far.

Daniel holdt dog fast i sin tro. Han blev trænet af Dansk Europamissions samarbejdspartner, Elam, og uddelte flere end 2000 eksemplarer af Det Nye Testamente inde i Iran, inden han blev arresteret. Da han blev løsladt fra fængslet, blev hans forhold til sin far forværret. Hans far sagde: ”Du er en skændsel. Jeg vil have, at du forlader Iran”. Så Daniel rejste til et naboland. Han fortsatte sin tjeneste og er nu leder af en kirke i vækst.

En dåb og et genoprettet forhold

For nylig havde Daniel nyt at fortælle. Efter flere år, hvor Daniel ikke havde set sin far, besluttede han sig for at komme på besøg i 2018. Da hans far ankom, var der en stor dåbsceremoni i gang i kirken. Daniels far så til, mens en stor gruppe iranere blev døbt.

Bagefter spiste han sammen med dem fra kirken. De, som var blevet døbt, stod for at servere maden. Daniel fortæller forbløffet: ”Før ville min far ikke engang lade mig give ham et glas vand, fordi jeg var ’uren’, og nu sad han og nød den mad, som blev serveret af tidligere muslimer, der var blevet døbt”.

”Før ville min far ikke engang lade mig give ham et glas vand, fordi jeg var ’uren’, og nu sad han og nød den mad, som blev serveret af tidligere muslimer, der var blevet døbt”. Daniel til sin far

Den aften stillede Daniels far ham et spørgsmål: ”Hvad mener du, når du siger ’Guds Søn’?” Daniel svarede. Med et lille smil, sagde hans far: ”Jeg tog fejl. Vil du bede for mig?”. Deres forhold er nu genoprettet.

Du kan stå sammen med de forfulgte, men modige kristne og række dem nye testamenter – som de kan give til mennesker der længes efter at læse om Guds kærlighed. Det koster 40 kr. at sikre, at et eksemplar af Det Nye Testamente smugles ind i Iran eller nabolande, hvor der også bor iranere.

Støt Iran: Indsmugling af Nye Testamenter