Iran

Bibelsmugling og -oversættelse

Kristent ægtepar arresteret i Iran

I juletiden oplever mange iranere at blive tiltrukket af den kristne tro, og at staten derfor forsøger at bremse denne åndelige søgen gennem skræmmekampagner, hvor kristne arresteres.

Af Samuel

test123

Del artikel

Iranske kristne beder om forbøn for en kristen familie efter en razzia i deres hjem i Mashhad i det nordøstlige Iran.

Den 6. december 2018 foretog efterretningsfolk en razzia mod Amir Taleipour, 39 år, og hustruen Mahnaz Haratis’, 36 år, hjem. Derefter blev parret arresteret for øjnene af deres 7-årige datter.

Ægteparret har været varetægtsfængslet siden arrestationen. De har ikke kunnet kontakte hverken familiemedlemmer eller haft adgang til advokat. Deres datter passes af familiemedlemmer, fortæller Dansk Europamissions samarbejdspartner, Middle East Concern.

De kristne ledere vurderer, at man kan forvente en stigning i antallet af arrestationer af kristne i Iran omkring jul, men siger også at situationen er forværret i 2018 i forhold til de foregående år.

Skræmmekampagne op til jul

I en kommentar til den nuværende situation bemærker en leder, at juletiden er en periode, hvor mange iranere tiltrækkes af kristendommen, og at staten prøver at dæmpe denne søgen gennem skræmmekampagner. Han bemærkede desuden, at de forskellige grene inden for sikkerhedsstyrkerne kappes om anerkendelse og midler ved at demonstrere, hvor effektive de er til at arrestere kristne.

  • Bed om at Gud må trøste og styrke Amir og Mahnaz til udholdenhed i troen og vidnesbyrdet om Kristus.
  • Bed om at parret må kunne kontakte familien og få mulighed for en advokat og snart blive løsladt.
  • At datteren må bevares fri for bekymring
  • og at kristne i Iran må være årvågne og ikke blive krænket af statens sikkerhedstjeneste.

I denne tid, hvor præstestyret i Iran forsøger at skræmme mennesker til ikke at søge svar i den kristne tro, kan du sikre, at endnu flere mennesker i landet kan læse i Det Nye Testamente – om hvad Jesus har gjort for dem på korset, og opleve Guds kærlighed.

Det koster 40 kr. at sikre, at et eksemplar af Det Nye Testamente smugles ind i Iran eller nabolande, hvor der også bor iranere.

Du kan stå sammen med de forfulgte, men modige kristne og række dem nye testamenter – som de kan give til mennesker der længes efter at læse om Guds kærlighed.

Støt Iran: Indsmugling af Nye Testamenter