Ifølge Eldos’ advokat, Zhanna Askar, var angrebsmændene inden overfaldet brudt ind på privat område, havde truet ham og havde givet ham det ultimatum, at han kunne forlade landsbyen, eller også ville de vende tilbage og dræbe ham.
Eldos fik dette ultimatum: Bliv muslim, forlad din landsby eller vi dræber dig.
Da Eldos valgte at stå fast i troen på Jesus og ikke forlade landsbyen, begyndte mændene at råbe af ham og slå ham, så han nu har hjernerystelse, en brækket kæbe og næse, fået slået fire tænder skæve og mange andre skader. Takket være Herren forblev han i live, skriver hans advokat Zhanna Askar.
Zhanna Askar beretter desuden, at politiet fik Eldos, netop som han var blevet gennembanket, til at underskrive en håndskrevet erklæring, som han ikke selv havde skrevet, der fremstiller forbrydelsen som et udtryk for hooliganisme. Ifølge advokaten er det ikke tilfældet, da Eldos blev angrebet, fordi han var blevet en kristen.
Advokaten opfordrer de kirgisiske myndigheder til at sikre, at principperne for retsstaten ikke kun nævnes i rapporter til lande, der yder udviklingsbistand til landet, men også i praksis.
En af vore kontakter har besøgt Eldos på hospitalet
Kirgisistan har siden Sovjetunionens sammenbrud været regnet for et af de lande i Centralasien, hvor kristne havde størst frihed til at praktisere deres tro. Skiftende præsidenter har været forholdsvis sekulære, men har på grund af fattigdom i landet tilladt bl.a. Tyrkiet at finansiere opførelsen af moskeer samt skoler, hvis grundlag er islamisk.
En af Dansk Europamissions kontakter fortæller her lidt om udviklingen. Han har netop besøgt Eldos på hospitalet og undersøger i øjeblikket, hvad vi kan gøre for ham og hans familie.
Han fortæller: ”Islamiseringen tager til i Kirgisistan, og det der skete for Eldos, vedrører også os andre, de omkring 12.000 evangeliske kristne i landet. En kendt imam her i Kirgisistan har fået mange følgere, bl.a. unge, og han opfordrer muslimer til at modsætte sig, at kristne begraves sammen med muslimer. Det gør det vanskeligt for kristne at blive begravet. Det gør ikke mig noget personligt, hvor jeg bliver begravet, men det hindrer mange kirgisere i at tage imod Kristus, at de ikke kan være sikre på at kunne blive begravet (der er eksempler på, at kristne ikke får lov til at begraves på officielle gravpladser, men i stedet begraves på øde steder i bjergene i hemmelighed, red). Folk har dog brug for Gud, og vi fortsætter med at tjene Gud. Dette er trods alt ikke Afghanistan, vi har stadig en vis frihed.”, slutter han.
Tak om du vil bede for Eldos, de kristne i Kirgisistan og landets ledelse.