Syrien

Nødhjælp og udviklingsprojekter

Tyrkiets pludselige angreb rammer civile i Nordsyrien

Men lokale kristne nødhjælpshold er aktive i området og hjælper udsatte.

Af Samuel

Del artikel

Billede: Uddeling af nødhjælp i Syrien

Med angrebet på Afrinkantonen i det nordvestlige Syrien, har Tyrkiet åbnet et nyt kapitel i borgerkrigen, som i godt et år ellers var afløst af en delvis våbenhvile, indgået mellem Syrien, Rusland og Iran.

Selv efter syriske forhold er den nordvestlige Afrinkanton et fattigt område – og derfor er indbyggerne særligt udsatte i denne situation, hvor Tyrkiet angriber de kurdiske styrker, som forsvarer området.

En lokal præst fortæller, at Robar flygtningelejren i Afrinkantonen, hvor der bor 600 internt fordrevne familier fra Aleppo-provinsen, er blevet ramt. Antallet af civile omkomne i hele Afrin ligger ifølge præsten foreløbig på 24, hvor 11 angiveligt var fra samme familie, som søgte tilflugt fra bombningerne i landsbyen Jalbil.

Derudover fortæller han, at mange civile er sårede og det er en udfordring for de fire hospitaler i Afrin, at behandle alle de tilskadekomne.

Nødhjælp til Syrien siden 2014

Siden Islamisk Stat brutalt indtog dele af Irak og Syrien i 2014, har Dansk Europamissions givere trofast støttet de lokale kristne nødhjælpsarbejdere, der rækker ud til ofrene for Islamisk Stats fremmarch. Mange kristne og andre minoriteter søgte og fandt tilflugt hos kurderne i det nordlige Syrien.

Lige nu hjælper de lokale kristne nødhjælpshold udsatte i Afrin. De rapporterer, at særligt gravide har akut behov for hjælp i denne tid. De lokale nødhjælpshold hjælper ikke kun kristne, men alle i nød uanset baggrund.

  • Det koster i gennemsnit ca. 150 kr. at sikre, at en familie har brændsel, vintertøj, mad, vand, hygiejneartikler, køkkenudstyr og medicin i en uge.
  • Det koster i gennemsnit ca. 652 kr. at sikre, at en familie har brændsel, vintertøj, mad, vand, hygiejneartikler, køkkenudstyr og medicin i en måned.

Tak om du vil hjælpe de nødstedte i Afrin og andre dele af Syrien.

Støt Syrien: Nødhjælp til kristne og andre fordrevne