Iran

Fortalervirksomhed

Glædelig nyhed – iranske Maryam løsladt fra fængslet

Af Nina Heise Knudsen

Del artikel

Det er med stor glæde, at vi kan meddele, at iranske Maryam Naghash Zargara blev løsladt den 1. august. Maryam blev idømt 4 års fængsel den 15. juli 2013 for at have ”handlet mod nationens sikkerhed” – blot fordi hun konverterede fra islam til den kristne tro og var aktiv i undergrundskirken.

Maryam har haft en meget hård tid i fængslet og har måttet kæmpe for at få korrekt medicinsk behandling for sine fysiske lidelser. Hun har flere gange måttet gå i sultestrejke for at råbe fængselsmyndighederne op. Maryam lider af sygdommene: ’hul i hjertet’ (atrieseptumdefekt), knogleskørhed, gigt samt slidgigt i ryggen. Derudover har hun kæmpet med depression samt et ubehandlet skadet ben efter at en medfange overfaldt hende i fængslet.

Tak til alle, der har støttet Maryam

Af hjertet tak til alle, der trofast har bedt og skrevet opmuntrende breve til Maryam. Det har uden tvivl været med til at velsigne og styrke hende i den hårde fængselstid. Bed forsat for Maryam:

  1. At Gud må velsigne hende i de nye omstændigheder.
  2. At hun må opleve fysisk og mental helbredelse.
  3. At hun må få visdom til, hvad hun skal gøre i fremtiden.

Støt Dansk Europamissions arbejde