Iran

Bibelsmugling og -oversættelse

Gud helbredte Siroos datter – han blev stoffri og en truende skilsmisse blev afværget

Bibelens budskab går som en steppebrand over Iran, og tusinder kommer til tro på Jesus i disse år. Læs her om en af dem, Siroos, og hans fantastiske rejse mod troen.

Af Samuel

Del artikel

Billede: Bestyrelsesmedlem i Dansk Europamission, Henry Kristensen, (til venstre) og kommunikations – og projektchef, Samuel Nymann Eriksen (til højre), mødte iranske Siroos (i midten).

Som vi taler sammen, er det ikke til at se, hvad Siroos har været igennem. Han smiler og fortæller begejstret om sin spektakulære rejse til tro på Jesus. Han begynder: Indtil for 14 år siden var jeg muslim. Jeg var afhængig af heroin. Før jeg blev narkoman, havde jeg røget cigaretter i 12 år.

Mor accepterede ikke min hustru

Min mor accepterede ikke min hustru, og da vi boede hos mine forældre, var det en udfordring for os som familie, at hun og min mor ikke havde det godt sammen. Min hustru og mors dårlige forhold betød, at min hustru ønskede at blive skilt.

Ikke nok med at jeg var narkoman, og familielivet var kompliceret, så vidste det sig også at vores førstefødte datter var meget syg og led af en hjertesygdom. Lægen sagde efter fødslen, at vores førstefødte datter snart ville dø. Hendes hud var sort og blå. Vi tog til Mashhad og bad ved et helligt sted for muslimer, men alle sagde, at hun ville dø.

Så blev vi inviteret i kirke…

Så skete det, at en kvinde inviterede os i kirke i Teheran, og vi tog afsted med vores datter på 1,5 måned. Jeg vidste intet om kirken. Menigheden begyndte at lovsynge – jeg elskede det! Præsten spurgte mig, hvordan det gik. Jeg fortalte alt som det var, at min kone ville skilles, at min datter var syg, og at jeg var narkoman. Han spurgte, om han måtte bede for mig.

Præsten spurgte mig, hvordan det gik. Jeg fortalte alt som det var, at min kone ville skilles, at min datter var syg, og at jeg var narkoman. Han spurgte, om han måtte bede for mig. – Siroos 

Før prædikenen spurgte præsten: Tror du, at Gud kan helbrede din datter? Jeg sagde ”Ja”. Som muslim troede jeg, at Gud kunne alt. Derefter sagde præsten til menigheden, at alle skulle bede, og hele menigheden bad for min datter og sagde ”amen”.

Til gudstjenesten prædikede præsten ud fra Esajas 40 og talte om synd, om vores synd. I Esajas 40 står der:  ”Alle mennesker er som græs, al deres herlighed som markens blomster. Græsset tørrer ind, blomsterne visner, når Herrens ånde blæser over dem. Ja, folket er græs! Græsset tørrer ind, blomsterne visner, men vor Guds ord forbliver til evig tid.”

Efter gudstjenesten kom folk til mig og sagde: ”Jeg så, at din datter blev helbredt”. Jeg sagde: ”Det tror jeg ikke”.

”Gå hen til lægen og få ham til at undersøge din datter”

En af lederne i kirken sagde: ”Gå hen til lægen og få ham til at undersøge din datter”. Jeg spurgte: ”Hvad mener du? Er min datter blevet helbredt efter at have været her i kirken i to timer?” Han sagde: ”Guds herlighed har gjort det”.

Læge: ”Dette er et mirakel”

Det kostede penge at gå til lægen, så jeg tøvede, men gik alligevel. Lægen spurgte: ”Du var her for 14 dage siden – drømmer du? – du spilder dine penge ved at bede mig undersøge din datter endnu en gang”. Jeg fik dog overtalt lægen, som sagde: ”Ok, jeg tjener penge, du spilder penge”. Lægen undersøgte vores datter og sagde: ”Åhh… Dette er overnaturligt”. Han hentede journalen, så i den og sagde: ”Dette er et mirakel”.

Lægen sagde: ”Hendes hjerte var ikke helt, men nu er det helbredt”. Jeg var chokeret: ”Et mirakel i mit liv? I min datters liv? Gud, er du her?”

Lægen sagde: ”Hendes hjerte var ikke helt, men nu er det helbredt”. Jeg var chokeret: ”Et mirakel i mit liv? I min datters liv? Gud, er du her?” – Siroos 

Jeg gik i kirke igen. Lederen i kirken spurgte: ”Hvad er der sket?” Da han hørte om miraklet, hoppede han og sagde halleluja. Jeg spurgte: ”Forklar mig, hvad der er sket. Var det muslimernes hellige sted eller Jesus, som helbredte hende?”

Han sagde: ”Du gik til et helligt sted for muslimer – de sagde din datter ville dø. Du kommer her, og hun blev rask. Hvad tror du?” Han gav mig en bibel, og jeg læste den fra ende til anden.

Efter to uger gik jeg i kirke igen. En mand spurgte mig: ”Vil du give dit liv til Jesus? Ved du, at du er en synder? Tror du, Jesus døde for dig og tog din synd og opstod på tredjedagen?” Da jeg sagde ja, sagde han: ”Lad os bede”. Derefter sagde han: ”Velkommen til din familie”. Jeg spurgte: ”Din familie?” Han sagde: ”Nej, Guds familie”.

Derefter sagde jeg til Gud: ”Hvis du er Gud, så gør mig fri af stofmisbruget og giv mig min hustru igen”. Det skete alt sammen, og inden for tre måneder blev min datter helbredt, jeg blev kristen og fik min hustru igen. Min hustru blev også kristen.

Siroos blev eftersøgt af politiet

Jeg lagde 10 % af min indkomst til side, købte en masse eksemplarer af Det Nye Testamente for pengene og delte dem ud. Jeg havde et lager, og jeg delte evangeliet med mange mennesker. Jeg begyndte at arbejde med menighedsplantning og bibeldistribution over hele landet.

I 2010 den 25. december angreb politiet mit hus, men heldigvis var jeg ikke hjemme. Politiet ringede fra mit hjem og spurgte: ”Hvor er du?” Politiet påstod, at der havde været en tyv. Jeg spurgte naboen, hvad han havde set – og han kunne ikke bekræfte politiets historie.

Herefter havde vi ikke et valg. Vi havde nemlig ingen dokumenter, kun kørekort. Politiet havde konfiskeret alt, også computere. Uden dokumenter ville jeg ikke kunne leje et sted at bo. Vi boede hos venner og undgik politiet, da de ville smide mig i fængsel for mit arbejde med bibelsmugling og menighedsplantning.

Flygtede over bjergene til Tyrkiet

En måned senere fik min hustru det budskab fra Gud, at vi skulle forlade Iran. Jeg sagde: ”Gud, jeg elsker Iran”. Min hustru fik igen beskeden. Tredje gang fik jeg den også. Jeg sagde: ”Gud, hvis du siger det, så går jeg”. Vi gik gennem bjergene. Det var vinter, og vi gik hele natten. Da vi ankom i Tyrkiet, blev vi arresteret. De sagde: ”Vi vil sende jer tilbage”. Jeg sagde til Gud: ”Jamen du sagde, at vi skulle afsted”. Gud sagde: ”Stol på mig”.

En politikvinde arbejdede på en bærbar computer. Jeg spurgte: ”Må jeg bruge den i fem minutter”? Hun sagde først nej, men Gud rørte hende. Jeg skrev en e-mail til en person i udlandet, som trak i nogle tråde, og efterfølgende ringede FN til grænsevagten og sagde: ”Vi tager os af dem, send dem ikke tilbage til Iran”.

Siroos bor nu i et sikkert land og arbejder som internetevangelist for Elam, Dansk Europamission samarbejdspartner angående Iran. Hans mor, søster og bror har taget imod Kristus. Siroos slutter med en opfordring til læserne af Dansk Europamissions blad: Vi lever i en tid, hvor mange kristne sover. I 1. Petersbrev 5,8 står der: ”Vær årvågne og på vagt! Jeres modstander, djævelen, går omkring som en brølende løve og leder efter nogen at sluge.” Vi må dele evangeliet med mennesker hver dag. Jeg kender islams løgne – jeg var død, nu lever jeg. Bed for os – alt er muligt for Gud.

Du kan sikre at flere Ny Testamenter kommer ind i Iran. Det koster kun 40 kr.

Støt