Iran

Fortalervirksomhed

Maryam er tilbage i fængslet – sygeorloven er slut

Venner af den kristne samvittighedsfange Maryam Naghash Zargaran fortæller, at hendes medicinske orlov er blevet aflyst, og at hun er vendt tilbage til Evin-fængslet.

Af Samuel

Del artikel

Maryam vendte tilbage til Evin-fængslet den 17. september. Den 28. august tillod fængslet hende at tage hjem for at modtage lægehjælp, men under betingelser, som Maryam ikke følte, at hun kunne efterleve, hvilket resulterede i at hendes orlov fra fængslet blev aflyst.

Maryam, som tidligere har fået medicinsk orlov på grund af forskellige helbredsproblemer i juni 2016, påbegyndte en sultestrejke den 5. juli, hvor hun krævede omgående og ubetinget løsladelse på grund af den utilstrækkelige behandling af hendes helbredsproblemer. I begyndelsen af august sluttede hun sultestrejken efter opfordring fra sin familie.

Maryams helbred blev kraftigt forværret under sultestrejken. Hendes blodtryk faldt, hun oplevede smerter og følelsesløshed i fødderne og oplevede psykologiske problemer som resultat af indespærringen.

Embedsmænd fra fængslet undersøgte Maryam den 20. juli og bekræftede i en medicinsk rapport alvoren af hendes tilstand, men hendes krav om løsladelse blev afvist af en iransk domstol efter ordre fra det Iranske Ministerium for Efterretning (MOIS).

Maryam blev arresteret i januar 2013 i forbindelse med sit arbejde på et børnehjem sammen med den kristne eks-fange Saeed Abedini. Hun blev sigtet for at have ”handlet imod nationens sikkerhed” og blev dømt til fire års fængsel, som hun begyndte at afsone den 15. juli 2013 i Evin-fængslets kvindefløj. En anmodning om en ny retssag blev afslået.

De, der er tæt på Maryam, fortæller, at hun ikke kunne modtage tilstrækkelig behandling under den medicinske orlov. De beder om forbøn for:

  1. At Maryam må mærke Guds opmuntring, styrkelse og helbredelse.
  2. At Gud også vil opmuntre og støtte Maryams familie.
  3. At Maryam må blive løsladt fra fængslet uden betingelser.
  4. At Gud vil bevæge de iranske myndigheder og embedsmændene til at elske barmhjertighed og handle retfærdigt.

Du kan trøste Maryam i fængslet ved at sende hende et opmuntrende brev – læs her hvordan…