Iran

Bibelsmugling og -oversættelse

Jesus mødte iransk ayatollah-elev i en drøm

Før drømmen havde han under sine islamstudier ’tilfældigvis’ fundet et eksemplar af Det Nye Testamente på et bibliotek, og det, han læste, satte sig spor i hans liv – han begyndte at spørge, hvem Jesus var.

Af Samuel

Del artikel

Billede: Det var her i byen Qom, Irans islamiske centrum, at Mehdi studerede.

Mehdis bedstefar og far var begge mullaher, så der var ingen tvivl om, hvilken vej Mehdi skulle. Han skulle være en islamisk lærd, måske endda ayatollah. Iran ledes af ayatollaher og er det eneste land i verden, udover Islamisk Stat, der har præstestyre. Ayatollah betyder, direkte oversat, ’Guds tegn’. Efter mange års studier anerkendes ayatollahen som en, der kan give en autoritativ udlægning af islamisk lov.

Billede: Ung islamisk lærd

For at kunne studere flyttede Mehdi til Qom, hvor det vigtigste center for islamisk teologi i Iran findes. Her sad han for fødderne af en af de øverste og strengeste ayatollaher i Iran. I Qom arbejdede Mehdi hårdt med sine studier og blev mullah. Han begyndte at rejse omkring og undervise i islam.

Mehdi fandt Det Nye Testamente på bibliotek

Mens han forskede på et bibliotek i Qom, ledte Mehdi efter en bog om islam. Da han prøvede at finde den, fik han i stedet øje på en lille rød bog oven på en reol. På indersiden af omslaget var der skrevet ’Jesu Kristi Evangelium’. Mehdi havde aldrig set Det Nye Testamente før. Så lige der, på det islamiske bibliotek, satte han sig ned og læste evangeliet.

Billede: Iraner er taknemmelig for sin bibel

Han blev rystet over det, han læste, og tænkte: Hvem er denne mand, som kunne få de blinde til at se? Vi har ingen som ham i islam.

Måtte flygte fra Iran til Tyrkiet

Mehdi kunne ikke finde bogen igen. Men han kunne ikke glemme, hvad han havde læst. Hans indstilling til hans arbejde ændrede sig, og i løbet af de næste fem år blev hans kolleger mistænksomme. En dag ringede en ven til Mehdi og fortalte ham, at han skulle forlade Iran. Hans liv var i fare.

Mehdi tog til Tyrkiet med sin kone og søn. Da de ankom, satte grænsepolitiet dem i fængsel, fordi de var rejst dertil illegalt. Mens de sad i fængslet, besøgte en iransk mand dem. Han gav Mehdi en bog. Det var den samme røde bog, han havde fundet på biblioteket i Qom. Han mindes: Da jeg vendte siderne i bogen igen, fik jeg en mærkelig følelse af ro.

Jesus møder Mehdi i en drøm

Kort efter blev Mehdi løsladt. Så havde han en livagtig drøm. Han så et lys, der voksede sig klarere som det kom nærmere. Da lyset faldt på Mehdi, hørte han en stemme sige: Kom, lad os gå udenfor. Han gik ud af mørket og ind i det smukke lys.

Drømmen føltes meget virkelig. Da Mehdi vågnede, tog han den derfor alvorligt. Han forventede, at der ville ske noget. Og så skete der noget samme dag: Mehdi mødte en evangelist fra Dansk Europamissions partnerorganisation. Evangelisten, Sephir, overtalte Mehdi til at drikke en kop te sammen med ham, og de to mænd sad og talte sammen om kristendommen fra klokken ni om morgenen til klokken fem om eftermiddagen.

”Lige meget hvilke spørgsmål jeg havde, havde han svar på dem alle. Til sidst løb jeg tør for spørgsmål. Så gav jeg mit hjerte til Herren, og en dyb fred kom ind i mit liv,” fortæller Mehdi.

Da Mehdis kone, Zahra, fandt ud af at hendes mand, mullahen, var blevet kristen, blev hun rasende. Hun sagde, at Mehdi var ’uren’. Hun talte næsten ikke til ham, og nægtede at spise sammen med ham. Men underligt nok gik hun med til at tage med ham i kirke. Efter en måned tog hun med stor glæde imod Jesus.

I 2014 begyndte Mehdi og Zahra at modtage bibelundervisning. Mehdi – en tidligere elev af en af Irans strengeste ayatollaher – ville nu være en trofast elev af Jesus Kristus.

Hjertelig tak til alle, der giver penge til uddeling af bibler og Det Nye Testamenter i Iran og til iranere i andre lande i Mellemøsten. Du sikrer, at mennesker som Mehdi og hans hustru får mulighed for at høre om Jesus.

Det koster ca. 80 kr. at sikre, at en bibel kan blive trykt og uddelt i Iran eller til iranere i andre lande i Mellemøsten.

Støt