Yemen

Fortalervirksomhed

To konvertitter til kristendommen fra islam dræbt i Yemen

Andre er undsluppet, takket være hjælp fra Dansk Europamission

Af Henrik Ertner Rasmussen

Del artikel

Billede: Yemens smukke hovedstad Sana

I løbet af de sidste par måneder er to mænd der var konverteret til kristendommen fra islam, ifølge WEA blevet dræbt i Yemen. I Taiz i det sydvestlige Yemen blev en kristen mand i september overfaldet og dræbt ved skud af et formodet medlem af al-Qaeda. Den 2. oktober blev en anden kristen mand skudt og dræbt i sit hjem. De dræbte var kendt for åbent at bekende deres kristne tro.

Yemen, et land hvor 99,9% af befolkningen er muslimer, er underlagt sharia-lovgivning og er i øjeblikket plaget af borgerkrig.

Dansk Europamission har tidligere hjulpet konvertitter fra landet med at undslippe fanatiske muslimer der var ude på at slå dem ihjel, bl.a. med at komme på bibelskole i et andet muslimsk land med lidt friere forhold. Den ene af dem, Rami*, blev udsat for et regulært mordforsøg, men da Rami var en stærk og adræt ung mand, lykkedes det ham at forsvare sig og undslippe sine forfølgere. Han blev hjulpet ud af landet og søgte først tilflugt i et muslimsk land hvor han havde kristne kontakter.

Senere kom han på bibelskole i et tredje muslimsk land. Rami er en personligt bekendt af Dansk Europamissions generalsekretær, og han vendte efter sit bibelskoleophold tilbage til Yemen for at deltage i en af de små evangeliske kirkers missionsarbejde, men da han efter nogen tid rejste på besøg med sin kone i hendes hjemland i forbindelse med at hun skulle føde parrets første barn og kom tilbage til Yemen, blev han arresteret ved indrejsen og fængslet af sikkerhedspolitiet. Han blev truet med henrettelse hvis ikke han ville afsværge sin kristne tro. Han var lige blevet far, og derfor var presset selvfølgelig uhyggeligt stort.

Ramis kone henvendte sig til Dansk Europamission med bøn om hjælp. Vi kontaktede straks højtstående diplomater og indflydelsesrige politikere der gjorde deres indflydelse på Yemens regering gældende. Diplomatiet virkede således at Rami blev løsladt, men først efter næsten to måneder. Dog havde han til at begynde med forbud mod at forlade landet. Sit pas fik han først tilbage efter yderligere tre måneder, og så måtte han rejse til sin kones land, der også er muslimsk, men ikke så strengt som Yemen. Hvis han i stedet havde fået sin kone og sin lille søn til Yemen, ville sønnen blive tvangsislamiseret, dvs. registreret som muslim, fordi faderen var født muslim, og det går i arv til børnene og kan aldrig officielt ophæves, heller ikke når moderen er en kristen kvinde.

Rami er veluddannet og har de bedste forudsætninger for at forkynde evangeliet for muslimer, ikke mindst fordi hans modersmål er arabisk.

Bedemner:

  • Bed for Guds trøst til dem der sørger over tabet af deres kære
  • Bed for Guds beskyttelse til alle kristne konvertitter i Yemen
  • Bed for en højere grad af religionsfrihed i landet
  • Bed for en afslutning på borgerkrigen og for mere politisk stabilitet i Yemen
  • Bed for Rami og andre konvertitter der forkynder evangeliet for muslimer

Støt Forfulgte kristne generelt

*Af sikkerhedshensyn kan vi ikke nævne Ramis rigtige navn.