Syrien

Nødhjælp og udviklingsprojekter

Priserne stiger i Aleppo, og der mangler vand, el og brændstof

Borgerne er ikke kun udfordret af islamisternes angreb på byen, men også af manglen på helt grundlæggende fornødenheder. Indbyggerne har brug for nødhjælp nu.

Af Samuel

Del artikel

Billede: Islamisk Stat, Al Nusra og Den Frie Syriske Hærs bombardementer præger bybilledet i Aleppo.

Mangel på vand

Indbyggerne lider ekstremt under manglen på vand. Der er ingen strøm til de vigtigste pumper der før sikrede vand til hele byen.

Billede: En dreng har fået en øjenoperation.

Borgerne i Aleppo må købe rent vand eller bare koge urent kildevand, hvilket ikke er sikkert. Antallet af tilfælde af sygdomme som leverbetændelse er stigende.

Elforsyningen er brudt sammen

Den centrale elektricitetsforsyning er brudt sammen. Indbyggerne er nu afhængige af private generatorer, men denne strøm er meget dyr i forhold til deres gennemsnitlige indkomst. De fleste mennesker har kun råd til to ampere strøm, som er nok til at tænde for tv og nogle lys. To ampere koster omkring 43 kroner om ugen, svarende til omkring 193 kroner for strøm 10 timer i døgnet i en måned. Det er dyrt da den gennemsnitlige månedsløn kun er 496 kroner per indbygger.

Prisen stiger på benzin og medicin

Jævnligt er der også mangel på benzin. Priserne kan hurtigt stige, og der er et sort marked for benzin. For nylig er benzin blevet en mangelvare. Behovet for benzin er stort, da benzin ikke kun er nødvendigt for at kunne køre bil, men også for at generere strøm og varme. Det er afgørende, da vinteren er på vej.

Regeringen har reguleret prisen på medicin, og den er steget med 50 % inden for den sidste måned i hele Syrien. Derfor er der stor efterspørgsel efter medicin i vort nødhjælpsprojekt.

Nødhjælp viser Guds kærlighed i praksis

Tak om du vil støtte vort nødhjælpsprojekt for indbyggerne i Aleppo – samt byer som Afrin, Qamishli og al-Hasakeh – byer der alle ligger ved fronten til Islamisk Stat. De sidstnævnte byer kontrolleres helt eller delvist af kurderne, som er meget åbne over for kristne.

Ved at støtte de kristne, kan vi værne om det lys de er midt i borgerkrigen. Og ved at hjælpe dem til at række ud til andre minoriteter i nød, kan mennesker med ikke-kristen baggrund praktisk og håndgribeligt mærke Guds kærlighed og omsorg, selv i en tid som denne. I projektet er omkring 60 % af modtagerne af nødhjælp kristne, mens resten har en anden baggrund.

Det koster i gennemsnit ca. 652 kr. at sikre at en flygtningefamilie har vand, mad og medicin i en måned.

Det koster i gennemsnit ca. 1086 kr. at sikre at en flygtningefamilie har varmt tøj, sko, madrasser, tæpper og brændsel denne vinter.

Tak om du vil række en hjælpende hånd til mennesker i nød i Syrien.

Støt Syrien: Nødhjælp til kristne og andre fordrevne