Irak

Nødhjælp og udviklingsprojekter

Flygtningebørn i Irak har brug for skolegang

Jeg skriver til dig fordi de irakiske kristne og mennesker fra andre minoriteter er ved at miste håbet. De flygtede for et år siden til det kurdiske Nordirak på grund af Islamisk Stat, som på den mest umenneskelige måde henrettede eller fordrev alle der ikke ville konvertere til sunni-islam.

Af Samuel

Del artikel

Det er nu knap et år siden de flygtede. Som dagene går, svinder deres håb om at vende hjem. De kan nemlig se at Islamisk Stat ikke var et forbigående fænomen, men militært er stærkere nu end for et år siden.

Forældrene ser med stigende håbløshed på at deres børn ikke kan få skolegang. De ønskersom alle andre forældreat deres børn skal have gode fremtidsmuligheder.

Billede: Vi kan sikre at børn ikke skal gå ledige, men kan lære noget og få en fremtid.

De kristne og andre minoriteter på flugt har brug for at vi opmuntrer dem. En af de bedste måder vi kan opmuntre dem på, er at vi giver deres børn mulighed for at komme i skole.

Khalid: “…det er en god nyhed at I vil give skolegang til vores børn”

Khalid* er konverteret til den kristne tro og er far til fire børn. Han bor i en flygtningebosættelse 10 kilometer fra fronten til Islamisk Stat. Han fortæller: ”Vi har ventet et helt år på at vende tilbage til vores hjem siden vi måtte flygte fra Islamisk Stat. Den irakiske regering havde lovet at generobre Mosul denne sommer, men Islamisk Stat bliver stærkere, og vi er fanget i denne fattige flygtningebosættelse uden arbejde og uden elektricitet.”      

Khalid fortsætter: ”Vinteren er kold, og sommeren er varm. Vi længes efter at komme tilbage, og mange mister håbet. Hvad skal vi gøre hvis vores børn ikke kan gå i skole? Vi er bekymrede for vores børn – og deres fremtid. Har vi en fremtid her? Men det er en god nyhed at I vil give skolegang til vores børn. Det giver os håb og lys i en mørk tunneltid. Tusind tak.

Khalid er konverteret til den kristne tro. En mand som Khalid og hans familie har brug for vor støtte.

I projektet får 1.850 børn mulighed for at komme i skole. Både børn med kristen og ikke-kristen baggrund får skolegang i projektet.

Undervisningen finder sted i tre skoler ved byen Kalak i Erbilprovinsen, hvor der er mange flygtningebosættelser, ikke langt fra fronten til Islamisk Stat. Se projektets budget her:

Budget for én skole

Skoleåret september 2015 til maj 2016

Kopimaskine   –   6.609 kr.

Bærbar computer (til deling)   –   3.304 kr.

Materialer til lærere og klasseværelser   –   3.304 kr.

Materialer til elever   –   19.824 kr.

Løn til 4 lærere i 8 måneder   –   105.739 kr.

(Hver lærer får 3.304 kroner om måneden,

og skoleåret varer 8 måneder)

I alt for én skole   –   138.780 kr.

I alt for tre skoler   –   416.340 kr.

Det koster kun 225 kr. at sikre at et flygtningebarn i Irak får skolegang i perioden september 2015 til maj 2016.

Lad mig også fortælle om Laila*. Hun er 14 år og nummer to i en søskendeflok på fem. Hun er kakai, en minoritet der minder om yasidierne, og kommer fra Ninivesletten. Hun er blandt de første skolebørn der får skolegang i det projekt vi støtter.

Laila: “Jeg er så lykkelig for at jeg får mulighed for at gå i skole.”

Laila fortæller: ”Jeg er så lykkelig for at jeg kan komme i skole igen. Jeg kan lide at gå i skole og var god i skolen, men vi måtte pludselig flygte sidste sommer, og siden har vi ventet på at kunne rejse hjem. Vi kan stadig ikke rejse hjem. Stadig ser vi i horisonten bombardementer af området hvor vi kommer fra. Her må vi bo sammen i en meget lille ufærdig boligblok – mig og min familie sammen med onkler og tanter.”

”Her taler alle kurdisk, og vi forstår det ikke. Jeg vil gerne hjem hurtigst muligt – der er alt bedre. Men i det mindste har jeg nu mulighed for at gå i skole efter ikke at have gået i skole i et år. Jeg er så lykkelig for at jeg får mulighed for at gå i skole.”

Mange børn som Laila har brug for vor konkrete og praktiske hjælp så de kan komme i skole.

Tak om du vil give til disse udsatte flygtningebørn. Din gave kalder smilet frem hos børn og voksne, som er flygtninge i eget land.

Du kan give børn som Laila* og en far som Khalid* og hans børn håb og fremtidstro, som de ellers ikke ville have haft.

Støt

PS.: Vil du bede for terroristerne i Islamisk Stat? Lad os bede om at Helligånden må virke iblandt dem, at de må komme til tro på Jesus, vende om fra ondskaben og få et helt nyt liv.