Pakistan

Nødhjælp og udviklingsprojekter

Pakistanske kristne dræbt i bombeangreb på to kirker

'- i den kristne bydel Youhanabad i Lahore hvor Dansk Europamission har haft mange projekter til gavn for fattige og forfulgte kristne. Medarbejdere i Dansk Europamission har prædiket i kirke tæt på de to kirker der blev angrebet.

Af Henrik Ertner Rasmussen

Del artikel

Billedet øverst viser piger på syskole i Pakistan

Søndag den 15. marts blev to kirker i Yuhanabad ved storbyen Lahore udsat for bombeangreb der dræbte 15 personer og sårede mange flere. Yuhanabad er befolket næsten udelukkende af kristne, og der er mange kirker.  Både St. John’s Church og Christ Church blev ramt i hvad der foreløbig betegnes som selvmordsangreb, der må have været koordineret.

De der var til stede og overlevede, beskriver uhyggelige scener med afrevne lemmer, og efter kort tid gik de kristne fra Yuhanabad ud på den store indfaldsvej Ferozepur Road og blokerede al trafik, og flere andre steder, både i Lahore og andre byer, samledes folk for at demonstrere imod den manglende beskyttelse af de kristne og deres kirker. Dagen efter angrebet lukkede kristne skoler over hele Pakistan og viste derved deltagelse i sorgen over de dræbte. Både kirkeledere og regeringen fordømte angrebet.

Dansk Europamissions generalsekretær fortæller: ”Jeg har selv mange gange passeret lige forbi de pågældende steder hvor bombeangrebene fandt sted”. De ligger meget tæt på den skole som Dansk Europamission i et lokalt partnerskab fik opført med midler fra DANIDA, administreret af Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling.

Pakistans kristne har i løbet af de sidste 20 år oplevet mange uhyggelige angreb hvor hele bydele er blevet lagt øde af rasende muslimer, men de kristne fortsætter med at forsøge at gøre godt over for deres muslimske næste. Dansk Europamissions givere har for eksempel sikret oprettelse af syskoler i et område nord for Lahore, hvor de kristne også tilbyder hjælp til selvhjælp til fattige muslimer, foruden at give fattige kristne børn fra et afsidesliggende landområde skolegang i trygge omgivelser på en kristen skole med tilhørende skolehjem.

Det koster omkring 300 kr. at sikre at en udsat kvinde kan komme på syskole og få hjælp til selvhjælp til at blive selvforsørgende.

Støt Pakistan: Skolegang til fattige kristne børn