Syrien

Nødhjælp og udviklingsprojekter

Syrien: Antallet af dræbte, kidnappede og fordrevne stiger kraftigt

Af Henrik Ertner Rasmussen

Del artikel

Under Islamisk Stats nye offensiv mod 35 assyriske kristne landsbyer i det nordøstlige Syrien er antallet af både dræbte, kidnappede og fordrevne steget kraftigt, skriver CAPNI. I Tel Shamiram lykkedes det ingen at flygte. Alene derfra er 51 familier taget til fange af IS. Mindst 15 assyrere er døde i kamphandlinger for at forsvare landsbyerne, heriblandt en kvinde, der ifølge troværdige oplysninger er blevet halshugget. Antallet af tilfangetagne er steget til ca. det dobbelte, og der er ingen kristne tilbage nu i de 35 angrebne landsbyer, bortset fra Tel Tamar, hvor en lille styrke bestående af kristne og kurdere forsøger at forsvare byen. Alle civile er flygtet. Folk håber på at offensiven vil blive slået tilbage, og at de som det er lykkedes at flygte, kan vende hjem til deres landsbyer. Antallet af fordrevne der søger tilflugt i de store byer al-Hasakeh og Qamishli er også steget.

Ifølge endnu ubekræftede oplysninger skal der fra moskéen i den sunnimuslimske arabiske landsby Bab al-Faraj have lydt opfordringer over højttalerne til at komme og være med til et massemord på ”kuffâr”, dvs. vantro, på Abdul-Aziz-bjerget fredag den 27. februar. Det er her de kidnappede menes at være blevet anbragt. Noget tyder med andre ord på at de ikke skal bruges i forbindelse med en fangeudveksling, som man indtil i går håbede. Det er med andre ord sandsynligt at mændene vil blive henrettet, mens kvinder og børn vil blive taget som slaver.

Situationen er meget kritisk, og kristne over alt i verden opfordres til forbøn.

Giv nødhjælp nu

Dansk Europamission sikrer at kristne andre minoriteter på flugt i Syrien får nødhjælp. Denne vinter får de udover mad, vand og medicin også varmt tøj, sko, tæpper og brændsel. Du sk

  • Det koster ca. 1130 kr. at sikre at en flygtningefamilie har varmt tøj, sko, madrasser, tæpper og brændsel denne vinter.
  • Det koster ca. 680 kr. at sikre at en flygtningefamilie har mad og medicin i en måned

Støt nu: Syrien: Nødhjælp til kristne og andre fordrevne