Pakistan

Nødhjælp og udviklingsprojekter

Zanib er kommet på syskole

Zanib kommer fra en ikke-kristen familie i Pakistan. Hun bor i landsbyen Shah Kot, er 12 år gammel og har to brødre og tre søstre. Zanib og hendes søskende går ikke i skole, for deres forældre har økonomiske problemer.

Af Henrik Due Jensen

Del artikel

Syskolen drives af kristne der ønsker at gøre en positiv forskel for de allersvageste i deres samfund – som et praktisk vidnesbyrd om Guds kærlighed i et land hvor kristne ofte bliver diskrimineret og forfulgt.

Kummerligt arbejde

Zanibs far arbejder som daglejer, og moderen arbejder med at gøre rent i andre menneskers hjem. På grund af familiens fattigdom blev Zanib sendt ud for at gøre rent hos en anden familie. Men de mennesker hun arbejdede for, behandlede hende meget dårligt. Den næste morgen tog hun derfor tilbage til sit hjem.

Zanib fortæller at hun blot ønsker at lære syfaget, for hun har ikke lyst til at arbejde som rengøringsdame i dårlige menneskers hjem.

Dansk Europamission har modtaget talrige beretninger om fattige kvinder, særligt fra den kristne minoritet, der arbejder med rengøring under kummerlige forhold hos bedrestillede familier i Pakistan.  Det er jobs der til tider indebærer fornedrelse for kvinderne. Når man arbejder i sådanne omstændigheder, er man som kvinde meget sårbar og risikerer chikane og fysiske overgreb.

Syuddannelse i en kristen atmosfære

Derfor har Dansk Europamission satset på at sikre unge kvinder fra Pakistans fattige områder en syuddannelse der foregår i en kristen sammenhæng, og som giver kvinderne mulighed for at få en ny optimisme og færdigheder der rent faktisk kan ændre deres fremtid, åndeligt såvel som økonomisk. En del af de udsatte kvinder kommer også fra muslimske hjem.

Zanib får nu undervisning

Zanib er en af de heldige piger der nu modtager syundervisning med støtte fra Dansk Europamissions givere.  En stor tak skal lyde til enhver der støtter arbejdet i Pakistan. Det betyder både hjælp til den forfulgte kristne minoritet, og at Evangeliet bliver formidlet igennem de kristne medarbejdere i landet.

Du kan sikre at flere kvinder som Zanib kan komme på syskole. Det koster kun 300 kr.

Støt Pakistan: Skolegang til fattige kristne børn