Pakistan

Nødhjælp og udviklingsprojekter

Sana kom på syskole

Endnu en kvinde får håb med en syuddannelse.

Af Henrik Due Jensen

Del artikel

Billede øverst: Her ses Sana sammen med andre sypiger på et af de sycentre som Dansk Europamission støtter.

Hendes navn er Sana. Hun er fra en kristen familie der bor i landsbyen Dharowal i Pakistan. Hun har syv søskende, tre søstre og fire brødre.

Billede til højre: Sana er glad for at lære at sy. Hun vil benytte sine nye færdigheder til at støtte familien og sig selv. Det betyder at hun nu får mulighed for at forbedre sin fremtid. 

Mange kristne familier i Pakistan lever i stor fattigdom og risikerer udnyttelse. De er i mindretal og betragtes ikke som ligeværdige borgere på grund af deres kristne tro. Dette kommer eksempelvis til udtryk ved at nogle muslimer ikke ønsker at kristne skal have lov til at drikke fra samme vandspand som dem.

Der er også talrige eksempler på unge kristne kvinder der er blevet misbrugt af ondsindede mænd, uden at de kunne forsvare sig. Efterfølgende har politiet ikke taget deres sag seriøst. Trusler og undertrykkelse er en del af livet for Pakistans fattige kristne, der ses som en slags tredjeklasses borgere.

Sanas far er cykelsmed, og moderen arbejder i huset hos andre familier. En af hendes brødre reparerer motorcykler, men han giver ikke støtte til familien.

Manden dør

Sana har haft børnelammelse siden barndommen, hvilket er gået ud over det ene ben. Hun er i dag 27 år. En dag blev hun gift, men manden døde, sandsynligvis fordi han led af tuberkulose. De var kun gift i tre år og boede sammen med deres svigerforældre, men efter mandens død ønskede de ikke at Sana skulle bo sammen med dem. Derfor måtte hun tilbage til sine forældre.

Ønsket om at klare sig selv

Sana ønsker at tilegne sig nye færdigheder så hun ikke skal være en byrde for familien. Hun er i dag kommet ind på et af de sycentre i Pakistan som Dansk Europamission finansierer i området. Denne syuddannelse sikrer at Sana og andre modtager undervisning i syfaget så de kan få en fremtid der også kan betyde mindre fattigdom og udnyttelse i deres liv fremover.

En glad Sana

Sana er glad for at lære at sy. Hun vil benytte sine nye færdigheder til at støtte familien og sig selv. Det betyder at hun nu får mulighed for at forbedre sin fremtid.

Dansk Europamission har støttet i tusindvis af piger og kvinder i at lære syfaget. Hver eneste af disse piger og kvinder er dyrebare i Guds øjne. Dansk Europamission takker derfor enhver der har givet støtte så at mennesker som Sana har fået færdigheder der kan hjælpe dem til en mere værdig fremtid.

Hjælp flere udsatte piger på syskole nu: 

Støt Pakistan: Skolegang til fattige kristne børn