Irak

Nødhjælp og udviklingsprojekter

Giv en julegave til irakiske kristne på flugt

– så de ikke skal fryse denne vinter

Af Samuel

Del artikel

Netop nu er det koldt i teltene i Nordirak, hvor de fordrevne bor. Mange kristne og mennesker fra andre minoritetsgrupper måtte efterlade alt og flygte i sommertøj. Der er lige nu et akut behov for din hjælp.

De flygtede fra Islamisk Stat – en terrorgruppe, der med en utilsløret ondskab og et grusomt barbari torturerer, halshugger og korsfæster ikke-sunni muslimer. Kristne kvinder og teenage-piger blev kidnappet og brugt til at tilfredsstille jihadisternes seksuelle lyster. Børn blev tvunget til at se deres forældre blive hængt eller halshugget.

Indtil oktober kunne mange af disse flygtninge bo på skoler i det kurdiske område. Men netop som frosten satte ind, besluttede regeringen at bygningerne skulle bruges til skolegang, og at flygtningene skulle ud.

Mange af flygtningene må derfor tage til takke med kolde telte, som ikke er egnede til at modstå sne og regn. De er meget bekymrede over hvordan de skal overleve når det bliver rigtig koldt.

Der er mangel på varmt tøj, varme tæpper, sko, madrasser og brændsel denne vinter. Mens vi sidder i vore varme stuer, må mange af flygtningene bo i telte. Derfor beder jeg nu om at du vil række en varm hjælpende hånd til kristne og andre på flugt fra Islamisk Stat denne vinter.

I vort projekt formidles nødhjælpen gennem kirken i Irak. Kirken i Irak giver også hjælp til andre nødstedte på flugt. Selv om de irakiske kristne er under et ekstremt pres, er det rørende at se, at de ikke kun tænker på sig selv, men rækker ud til andre i desperat nød og formidler håb. Tak, om du vil give nødhjælp til vore kristne brødre og søstre og andre nødstedte.

Du kan tænde et lys denne jul – et lys der bringer varme ind i flygtningenes kolde telte.

Det koster ca. 975 kr. at sikre at en flygtningefamilie har varmt tøj, sko, madrasser, tæpper og brændsel denne vinter.

Det koster ca. 585 kr. at sikre at en flygtningefamilie har mad og medicin i en måned.

Flygtningefamilierne vil mærke at mennesker i Danmark står sammen med dem i den kolde vintertid.

Hjertelig tak for din støtte til irakiske kristne og andre på flugt.

Glædelig jul

Samuel Nymann Eriksen
Projektleder (Cand.scient.pol.)

Støt

PS. Send venligst din hjælp hurtigst muligt. På grund af gavmild støtte har danskere gennem Dansk Europamission sikret at omkring 10.000 mennesker i september, oktober og november har fået mad og medicin.

Familierne har nu også brug for varmt tøj, varme tæpper, sko og madrasser. Tak for din gave, så de udsatte også kan komme igennem vinteren.