Irak

Nødhjælp og udviklingsprojekter

Ultimatum til irakiske kristne: En uge til at konvertere eller dø

En irakisk kristen, Mikha Qasha, som er flygtet fra Qaraqosh, har givet en personlig beretning om medlemmer af IS, Islamisk Stat, der kom til hans hus og truede ham, og gav ham valget mellem at forlade stedet, konvertere til islam eller smage sværdet.

Af Redaktionen

Del artikel

Qasha fortalte at IS-medlemmer gav ham en uge til at tænke over det; truslen skete med våben rettet mod hans hoved. Qasha er en ældre mand, og er lammet. Han blev hjulpet væk fra Qaraqosh af en ven – i sin kørestol. Det lykkedes ham at finde frem til sit barnebarn, som tog ham med til den overvejende kristne forstad Ankawa i Erbil-provinsen, hovedstaden i regionen Kurdistan.

I følge nyhedstjenesten MCN Direct, fortæller andre flygtninge fra et distrikt i Nineveh, samt Qaraqosh og Bartella, at IS nu er begyndt at give alle ikke-muslimer en deadline på en uge til at konvertere. Qashas nabo, en ung mand som flygtede fra byen denne uge, sagde at han gemte sig i sit hjem med sin far da IS-medlemmer fandt dem den 17. august. De gav ham en uge, indtil den 24. august, til at konvertere til islam eller blive slået ihjel. 70.000 kristne er ankommet til Ankawa, det kristne område i Erbil, og der er 60.000 fordrevne i Dohuk, fortæller Louis Sako, patriark i Den Kaldæiske Kirke i Irak. Dohuk er primært befolket af kurdere og assyrere, og ligger i den nordlige del af den autonome region Kurdistan, mens Qaraqosh, en by på ca. 50.000 indbyggere i provinsen Nineveh, ligger mellem Mosul, Iraks næststørste by, og Erbil, hovedstaden for den kurdiske region, mod øst.

Islamisk Stat indtog Mosul i juni. På det tidspunkt boede der 3500 kristne der, som flygtede øst til Qaraqosh, ofte beskrevet som Iraks kristne hovedstad. Af de 3500 valgte omkring 25 at blive i deres hjem i Mosul. Siden da er ni konverteret til Islam, og de resterende betaler jizya – den islamiske skat for ikke-muslimer.

Kirken rækker ud til mennesker på flugt

I vort projekt formidles nødhjælpen gennem kirken i Irak. Kirken i Irak giver også hjælp til andre nødstedte på flugt. Selv om de irakiske kristne er under et ekstremt pres, er det rørende at se, at de ikke kun tænker på sig selv, men rækker ud til andre i desperat nød og formidler håb.

Tak, om du vil give nødhjælp til vore kristne brødre og søstre og andre nødstedte. Det koster omkring 550 kr. at give en irakisk flygtningefamilie mad, medicin, tøj og vand i en måned.

Støt nu: 

Støt nu