Nordkorea

Nødhjælp og udviklingsprojekter

En særlig dreng ved navn Peng

Mange kvinder flygter over grænsen fra Nordkorea til Kina i håb om at overleve.  De er flygtet fra sulten og de forfærdelige forhold inde i Nordkorea. 

Af Samuel

Del artikel

Billedet viser eksempel på henrettelse i Nordkorea, hvor mennesker får hældt flydende jern udover sig.

De der klarer rejsen over grænsen uden at blive opdaget eller skudt af grænsevagterne, er i stor fare for at ende i hænderne på menneskehandlere.  Og mange af disse kvinder bliver bortgiftet med en lokal fattig bonde der ikke selv kan finde en hustru.

Henrik Due Jensen fra Dansk Europamission fortæller her historien om drengen Peng, som vi af sikkerhedshensyn ikke kan vise billeder af:

Henrik begynder: Peng har mistet sin mor. Inden Peng kom til verden flygtede hans mor over grænsen fra Nordkorea til Kina. Her blev hun gravid med en kinesisk mand. Måske var hun blevet solgt til denne mand af menneskehandlere, som det så ofte sker for mange nordkoreanske kvinder. Det vides ikke med sikkerhed.

En dag kom Peng så til verden. Man kan forestille sig hvorledes hun har holdt Peng i sine arme i håb om at hun ikke skulle miste ham.

Men desværre blev Pengs mor opdaget af de kinesiske myndigheder. De sendte hende brutalt tilbage til Nordkorea. Og hun måtte derfor efterlade Peng i et fremmed land.

Når en kvinde som Pengs mor sendes tilbage er der stor frygt. I Nordkorea kan hun forvente af blive afhørt af skruppelløse vagter.

Disse bødler er kendt for at være særligt barske hvis det viser sig at hun har været i kontakt med kristne i Kina.

Peng ved ikke om hans mor er i live

Peng ved i dag ikke om hans mor er død. Han har ikke set hende i de sidste otte år. Sådan er det gået for mange børn af nordkoreanske mødre.

Det er sådanne børn Dansk Europamission hjælper. Vore givere sikrer at piger og drenge som Peng kan mærke at de ikke er alene i en kold verden. Men at de er elsket og har stor værdi.

Henrik Due Jensen fortsætter: Dermed formidler vi Guds kærlighed. Hjælp går gennem de kristne medarbejdere i disse farlige områder i Kina.

På grund af støtten kan kristne missionærer i Kina sørge for at børn som Peng får støtte til næringsrig mad, tøj og skolematerialer. På den måde skabes en god fremtid for piger og drenge der er blevet adskilt fra deres mor. Pengs far afsoner desværre en lang fængselsstraf. Peng må derfor bo hos sin fattige bedstemor i en hytte på landet.

Forladte børn, der ikke som Peng har en bedstemor eller et andet familiemedlem de kan bo hos, får mulighed for at bo på et tilflugtssted, hvor de får mad, tøj og skolematerialer.

Det formodes at 70-90 % af alle kvindelige flygtninge fra Nordkorea bliver fanget nettet menneskehandlere. De flygtende kvinder narres af disse menneskehandlere. De sælges billigt og behandles i nogle tilfælde som dyr i tvangsægteskaber.

I det nordøstlige Kina bortgiftes de til mænd der ofte ikke har kunnet finde sig en kone. Der er alt for få kvinder i forhold til antallet af mænd i dette område. Det betyder at der er en stor efterspørgsel efter de nordkoreanske kvinder. De bliver gravide med mændene, og børnene vokser typisk op som statsløse.

Mødrene frygter hjemsendelse til Nordkorea

Kvinderne er i konstant fare for at blive adskilt fra deres børn. For hvert øjeblik kan det kinesiske politi banke på døren og nådesløst sende dem retur til Nordkorea.

Her risikerer de en hård straf for flugten, der regnes for forræderi. Fængsling, tortur, og i værste fald henrettelse.

Det siges at der er kvinder der er så bange for at blive sendt tilbage til Nordkorea at de har et barberblad eller arsenik i deres tasker.  De vil hellere dø end blive tortureret og ydmyget i Nordkorea.

Nogle kvinder bliver også adskilt fra deres børn, fordi de føler sig nødsaget til at flygte fra Kina uden deres barn.

Henrik Due Jensen afslutter: Derfor beder jeg om din støtte så et barn som Peng, der er efterladt, kan få den bedst mulige omsorg.

Det er så afgørende at børnene mærker at de er elsket, særligt når deres mor er væk.  Derfor er din støtte meget betydningsfuld.  Den er med til at hjælpe børn af nordkoreanske mødre med eksempelvis husly og kristen omsorg.

Desværre er de kinesiske mænd ofte ikke interesserede i et barn hvis kvinden sendes tilbage til Nordkorea.  Det er yderst ulykkeligt for et barn når både mor og far bliver væk.

Hjælp de efterladte børn nu: 

Støt