Nødhjælp og udviklingsprojekter

Sonyas tragiske historie

Det er næsten ikke til at fatte hvor megen smerte en pige som Sonya måtte igennem inden hun fik hjælp af Dansk Europamissions samarbejdspartner. Læs om de ydmygelser som Sonya er gået igennem

Af Henrik Due Jensen

Del artikel

Vores samarbejdspartner Lena (dæknavn) skriver:

Hendes navn er Sonya. Vi kalder hende Sunny. Hun er 17 år gammel. Da hun blev født, blev hun afleveret på et børnehjem, og da hun var tre år gammel, tog hendes bedstemor hende til sig. Da bedstemoren døde, tog hendes mor hende hjem. Hendes mor blev gift igen fem gange.

Smidt på gaden

Da Sonya var barn, smed moren og stedfaren hende og hendes lillebror på gaden, og så måtte de leve på gaden det meste af tiden. Nogle gange tog naboerne dem ind og gav dem mad. Da hun var ni år gammel, sendte hendes mor hende ud for at hente vand, men i en gyde fangede naboerne hende og voldtog hende.

Solgt som slave

Da moren fandt ud af det, tævede hun hende næsten ihjel. Moren anmeldte ikke voldtægten til politiet, for hun var bange for at bringe skam over familien. Så begyndte moren at sælge hende til de rige familier som havde brug for en slave i huset.

Voldtaget mange gange

I et af husene voldtog manden hende hver gang hans kone var ude. Da konen fandt ud af det, blev Sonya smidt på gaden, og så begyndte hun at sælge sin krop for at tjene penge. Hun havde en ven som også arbejdede på samme måde, og hver aften gik de ud for at sælge deres kroppe, skriver Lena.

Fængslet

Men for nylig, da hun stod ved hovedvejen på udkig efter kunder, blev hun stoppet af politiet og taget med på politistationen.  De satte hende midlertidigt i fængsel, og bragte hende derfra til Dansk Europamissions projekt. Nu får hun hjælp af en vejleder og en psykolog, som tager sig af hendes mentale helbred. Hun har en vanskelig personlighed og kommer hver dag op at slås med de andre piger på tilflugtsstedet, men lederen af centret og vejlederen arbejder med hende hver dag. Hun går også på smykkekursus. Hun kan godt lide det, og i hver time klarer hun sig godt, skriver Lena.

Listen over menneskers lidelser og ondskabsfulde handlinger er fortsat lang. Verden har måske nu, mere end nogensinde før, brug for at vi ikke giver op, men gør hvad vi kan for at ændre menneskers liv således at det der ser helt håbløst ud, kan blive ændret til nyt håb for altid.

Sonya får igennem dette projekt adgang til et tilflugtssted, lægehjælp, juridisk hjælp og sjælesorg, og så lærer hun at lave smykker. Vi kan takke Gud for at der er mennesker lige nu der gør hvad de kan for at hjælpe mennesker ud af disse håbløse situationer.

Sonya sidder på kontoret hos vores partner i området. Vi beklager at vi ikke kan nævne navnet på landet af sikkerhedsmæssige årsager.

Der er ufatteligt mange piger som Sonya der har brug for Guds kærlighed i det muslimske land de bor i. Ønsker du at give en gave til nogle af verdens mest sårbare kvinder som Sonya, så kan du donere her:

Støt