Pakistan

Hjælp til selvhjælp til nødlidende kristne

Fattige kristne pakistanske skolebørn med drømme for fremtiden

Støtte til skolegang til et barn fra en fattig familie kan være med til at realisere drømmen om uddannelse

Af Henrik Ertner Rasmussen

Del artikel

Da jeg for nylig var i Pakistan, mødtes jeg med børn fra fattige kristne familier i landsbyer i det nordlige Punjab.

Pilot, stewardesse, bankdirektør?

Skolebørnene som jeg mødte, var for de flestes vedkommende fra 5. og 8. klasse. Når de afslutter netop disse to skoleår, skal de op til en speciel eksamen arrangeret af staten for skolebørn over hele landet. De andre skoleår afsluttes med skolernes egne årsprøver. De børn som jeg mødte, skal alle sammen på et skolehjem næsten en times kørsel fra hvor de bor, ellers kan de ikke komme videre i skolesystemet. De ser meget frem til at de kan få støtte fra nogle af vores givere som kunne tænke sig at give dem et stipendium som kan føre dem frem mod deres drømmes mål. Nogle af de drømme som de delte med mig, var at blive lærer, læge, sygeplejerske, bankdirektør, stewardesse – og så var der en pige der drømte om at blive pilot. Hendes yndlingsfag er også fysik og matematik så det opmuntrede jeg hende selvfølgelig til at blive rigtig god til. Det er en væsentlig forudsætning for at kunne blive uddannet som pilot. Det var selvfølgelig morsomt at vi kunne sidde og sige: ”Her har vi så en pilot og en stewardesse, så mangler vi bare flyet! – Jamen, det må vi tale med bankdirektøren om et lån til!”

Uddannelse efter skolen

Det er vigtigt for vores partnerorganisation at børnene så vidt muligt bliver fulgt på vej med deres stipendier helt til deres afsluttende eksamen i skolen. Baseret på skolens kendskab til børnene og deres evner vil det så blive afgjort hvilken uddannelse der vil passe bedst for eleverne. Det mest sandsynlige er at de vil kunne tage en teknisk uddannelse; men hvem ved? En af de skoleelever som vi støttede dengang vi startede programmet med skolesponsorater, blev faktisk oversygeplejerske ved et af de bedste hospitaler i Lahore, og en anden blev politibetjent.