Turkmenistan

Fortalervirksomhed

Skriv et opmuntrende brev til den fængslede pastor Umid

Pastor Umid er uretfærdigt idømt fire års fængsel i Turkmenistan – og han føler sig alene. Kristne i landet anmoder om at vi skriver breve til ham, for at minde ham om at han ikke er glemt. Billedet viser: Pastor Umid, Malahat og deres børn Daniel, David and Zubeida.

Af Samuel

Del artikel

Det er vigtigt at du skriver

Det er vigtigt at du underskriver og sender dette  brev til Umid  (klik på linket). Hvis du sender det, kan du personligt bringe trøst og opmuntring til ham. Læs dansk oversættelse af brevet til Umid her…

Pastor Umid måtte forsvare sig

Umid Gojajef blev arresteret i Dashoguz den 19. april 2012 og sidder nu i arbejdslejren Seydi, dømt for hooliganisme. Det skriver nyhedsbureauet Forum 18, som Dansk Europamission er medstifter af og involveret i driften af.

Pastor Gojajef blev arresteret efter at han havde været oppe og skændes med fire naboer om adgang til en kilde på den grund de bor på i Dashoguz. Kristne fortæller at han var tvunget til at forsvare sig selv mod de fire mænd, og at han derfor slog en af mændene med en sten. Adskillige dage senere blev han og hans familie forsonet med ofret og betalte for hans udgifter ved at være på sygehuset.

Det var dog først da politiet fandt ud af at en protestantisk kristen var part i sagen, at de insisterede på at sagen skulle for retten – og det til trods for at ofret havde trukket sin klage tilbage. Kristne i landet siger at dommen på fire år er helt ude af proportioner med den overtrædelse pastoren begik, og påpeger at ingen af de fire andre mænd blev anklaget.

Hans hustru og børn har brug for forbøn

Børnene er syge, hustruen er arbejdsløs, og de bor ikke tæt på fængslet. Kristi legeme udover jorden kan stå sammen med denne familie og bede for den, så mand, hustru og børn må få styrke og kraft til at stå denne tid igennem.

Støt familien økonomisk nu:

Støt

Sådan sender du et trøstende brev til den fængslede Umid:

  1. Underskriv brevet til Umid (klik på linket) Læs dansk oversættelse af brevet til Umid her…
  2. Send det til:

Gojayev Umid

LBK – 12

Seydi  Şaheri

Lebap Velayati

Turkmenistan

  1. Skriv evt. et skriftsted fra Bibelen på russisk eller engelsk. Han vil i det mindste forstå meningen, når han læser henvisningen.
  2. Skriv ikke noget negativt om islam eller Turkmenistan.
  3. Husk porto!

Opmuntrende breve lægger et stille pres på myndighederne

Hvis du sender et brev til pastor Umid, vil det blive bemærket – et brev til Turkmenistan helt fra Danmark! Og hvis rigtig mange andre modtagere af Dansk Europamissions blad vil være med, vil det blive synligt for myndighederne at rigtig mange kristne står sammen med Umid og beder for ham og hans familie. Måske vil det medvirke til at han bliver løsladt før tid.

Fakta – Pastor Ilmurad Nurliev

I foråret 2012 blev pastor Ilmurad Nurliev, også fra Turkmenistan løsladt efter omkring 1½ års fængsel – og han var også idømt fire års fængsel, og sad ligeledes i arbejdslejren i Lebap. En medvirkende årsag til hans tidlige løsladelse kan være at der i hans tilfælde var mange der skrev breve til ham – og myndighederne blev udfordret af at have en så kendt pastor indespærret.

Støt vort arbejde for de forfulgte kristne nu, TAK:

Støt