Sri Lanka

Ikke-kategoriseret

Folkemængde angriber kirke midt i gudstjeneste

Af Henrik Ertner Rasmussen

Del artikel

Denne nyhed fortæller med al ønskelig tydelighed hvad de kristne i Sri Lanka er oppe imod, og hvilke forhold vore hjælpeprojekter for de forfulgte kristne i landet udføres under. Vi takker Gud for at der hidtil ikke har været lignende episoder der har ramt lige netop dem som vi med vore bidragyderes hjælp har støttet med bibler og hjælp til husdyrhold, fx med geder eller høns.

Til højre: Billede af tidligere overgreb på kirke

Vore samarbejdspartnere, den nationale evangeliske alliance, er, foruden hjælpen med bibler og husdyrhold, aktivt med til at gøre præsterne og menighederne  bevidste om deres forfatningsmæssige rettigheder således at de ikke tror på dem der forsøger at bilde dem ind at de ikke har ret til at afholde kristne gudstjenester, eller at forfatningen er blevet ændret, således som nyheden her beskriver.

Buddhistmunke med til at angribe kirke

Den 9. december stormede en stor folkemængde, heriblandt mange buddhistmunke, en kirke hvor menigheden var samlet til morgengudstjeneste i Weeraketiya i Hambanthota distriktet. Der var otte politifolk i området for at holde øje med en demonstration som munkene havde organiseret mod kirken.

Til højre: Srilankanere

Men politifolkene blev overmandet af den vrede folkemængde som derefter smadrede møbler og inventar i kirkebygningen og også gjorde stor skade på flere biler som var parkeret udenfor og tilhørte menigheden,. Pastoren blev ramt af en sten og døjede efterfølgende med kraftige mavesmerter. Det forlyder at folkemængden også angreb to af politimændene da de prøvede at stoppe angrebet. Politiforstærkninger og soldater fra hæren måtte tilkaldes for at få folkemængden under kontrol.

Munke ville lukke kirken

Dagen før, den 8. december, havde en gruppe buddhistmunke og lægpersoner besøgt pastoren og fortalt ham at han ikke måtte afholde kristne gudstjenester i Weeraketiya uden tilladelse fra buddhisterne. Da pastoren gav udtryk for at han blot gjorde brug af sin forfatningssikrede ret til at udøve sin tro, fortalte munkene ham at forfatningen var blevet ændret (kapitlet om fundamentale rettigheder i forfatningen omhandlende trosfrihed er ikke blevet ændret siden forfatningen blev vedtaget i 1978). Munkene gav pastoren et ultimatum om at han skulle lukke kirken, ellers ville de ødelægge den.

  • Bed for pastoren og alle dem som kom til skade under angrebet eller fik ødelagt deres ting.
  • Bed for dem som udfører efterforskningen at sandheden må komme frem.
  • Bed for menigheden, især for de børn som var til stede under dette skræmmende angreb.

Giv bibler og hjælp til selvhjælp til fattige kristne på Sri Lanka. Støt nu: 

Støt